Понеділок, 06/Травня/2024, 04:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [723]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2024 » Січень » 12 » 688-й день. 12 січня - День українського політв'язня
688-й день. 12 січня - День українського політв'язня
12:22
688-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Аномальна снігова гроза у вечорі 11 січня, зокрема над Черніговом і Києвом, переміщувалася з північно-західного у південно-східному напрямку, свідчить, що холодні актичні повітряні маси зустріли над Україною потужний опір теплого південного повітря. Востаннє подібна снігова гроза була в Чернігові 25 грудня 2021 року.
Однак поки що перемагають буревії і нічні хрещенські морози більше -10º, які сковують землю і водойми. Хоча зранку яскраво світить сонце над засніженою землею.
Може тому у ніч з 11 на 12 січня не було чи не вперше ракетних повітряних ударів по Україні.

Однак українців не може не турбувати, що напередодні, 11 січня, координатор Ради національної безпеки Білого дому заявив, що допомога Україні від США призупинена до схвалення Конгресом нового фінансування.
Про останній пакет військової допомоги, на який вистачило грошей, було оголошено ще 27 грудня 2023 року на суму 250 мільйонів доларів. Одночасно США звинуватило РФію у використанні північнокорейських балістичних ракет проти України. Зокрема, це сталося 2 січня під час обстрілу Харкова.
У відьповідь Держдеп США запровадив санкції проти трьох організацій з РФії та однієї фізичної особи, причетних до передачі та випробування балістичних ракет Північної Кореї для використання їх РФією проти України.

Водночас, поки українці оговалися через критику в медіа, запропоновианих перед Різдвом 24 грудня Кабміном змін на 70 сторінках до закону про мобілізацію, Шостий Президент України в пошуках підримки і доомоги у війні з рашистами здійснив 10-11 січня візити до Литви, Естонії та Латвії.

Натомість прем'єр-міністр Великобританії 12 січня відвідав Київ, де оголосив про новий пакет підтримки України у сумі 2,5 млрд. фунтів та підписав, як дехто вважає, історичну двосторонню угоду про гарантії (чи то запевнення) безпеки України, що не передбачає чомусь ратифікації парламентами обох країн.

Немає сумнівів, війна між демократичним світом і авторитарним набирає обертів. Надання сателитом комуністичного Китая Півнчною Кореєю до мільйонів снарядів ще й балістичних ракет РФії це явно засвідчило.

Якщо Ізраїль після окупації північної частини Гази дещо зменшив військову активність у цьому секторі, то США та Велика Британія в ніч з 11 на 12 січня за підтримки Канади, Нідерландів, Австралії та Бахрейну в порядку самооборони нарешті наважилися атакувати 100 ракетами понад 60 цілей у 16 місцях розташування бойовиків-хуситів у Ємені, які використовувалися ними, щоб поставити під загрозу свободу судноплавства в Червониу морі - одному з найважливіших водних шляхів світу. Цю операцію підтримали також Данія, Німеччина, Нова Зеландія та Південна Корея.
До речі, 19 жовтня 2023 року хусити - проіранське воєнізоване угрупування шиїтів, яке діє на півночі Ємену, яке вступило у війну проти Ізраїлю на стороні ХАМАС та застосувало проти нього ракети і БпЛА, які або не досягли своєї мети, або були перехоплені ВМС США, або ВПС Ізраїлю.

12 січня - День українського політв'язня на честь осіб, які були заарештовані через політичні переконання. Відзначається українською громадкістю з 1975 року за ініціативою В'ячеслава Чорновола, який закликав протистояти репресіям і жорстокості московського комуно-савєтського режиму.
12-14 січня 1972 року каральними органами СССР були здійснена найбільша репресивна акція проти українських дисидентів – борців за незалежність України у ХХ столітті, коли одночасно було заарештовано більшість відомих представників національно-демократичного руху, і розпочався так званий «генеральний погром» українського шістдесятництва.

Звісно, в цей день варто згадувати борців за незалежність України у ХХ солітті - мільйони українців ув’язнених та вбитих московським окупаційним комуно-савєтським тоталітарним режимом та тих хто зараз перебуває у в катівнях рашистів. Однак це не стосується тих функціонерів і діячих комуно-савєтського режиму, які встановлювали так звану «савєтську» владу та були репресовані під час так званих «сталінських репресій» 1937 року, а потім ребіалітовані під час хрущовської відлиги.

ПАМ’ЯТАЄМО - ПЕРЕМАГАЄМО!

СЛАВА УКРАЇНІ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХНІМ ПОСІПАКАМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 93 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024