Понеділок, 06/Травня/2024, 06:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [723]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2024 » Січень » 18 » 694-й день. Переяслівська рада - трагедія України і програш Європи
694-й день. Переяслівська рада - трагедія України і програш Європи
11:58
694-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Промайнуло вже пів зими. Нічні морози періодично змінюються денними відлигами, що спричинило знову січневу повінь, зокрема, на річках Дніпро, Десна, Снов. Однак цього року вона не досягла розміру ще минулорічної.

Польські перевізники ввечері о 20:00 16 січня завершили блокування останнього пункту пропуску на кордоні з Україною «Ягодин-Дорогуськ» після домовленості з урядом Польщі про призупинення свого протесту до 1 березня. Блокування тривало із 6 листопада. Головною вимогою перевізників було відновлення системи дозволів для українських водіїв. Крім первізників, пункти пропуску блокували також польські фермери.
Натомість румунські фермери, надхнені успіхами польських, заблокували для українських вантажівок вже третій пункт пропуску на кордоні.
Хто наступний протестувальник?

У ніч на 18 січня ворог атакув в півдня на півнч 33-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131» з району Приморсько-Ахтарськ та Курської обл. Знищено 22 ворожі БпЛА у межах Сумської, Миколаївської, Херсонської, Січеслваської, Кропивницької та Хмельницької областей. Ще кілька дронів не досягли своїх цілей.

13 січня близько 7:30 чернігівці, вперше після 19 серпня 2023 року, здригнулися від вибухів. За повідомленням міської влади у наслідок падіння уламків ворожої ракети в мікрорайоні Бобровиця постраждали багатоквартирний будинок, у якому пошкоджено 20 квартир - вибиті балконні рами та вікна, 23 приватні житлові будинки, 4 магазини.

Ввечері 14 січня близько 21:00 напередодні 54-го щорічного Міжнарождного економічного форуму в Давосі (15-19 січня) за участі більше ніж 300 громадських діячів, серед яких понад 60 керівників держав та урядів, а також Шостого Президента України, над акваторією Азовського моря вперше збито ворожий літак дальнього радіолокаційного виявленняння А-50, а також пошкоджено повітряний пункт управління ворога Іл-22М.
Ця топ-новина на кілька днів заполонила медіа. Після сенсаційного потоплення крейсера «Москва» це подається як найбільший успіх ЗСУ.

Напруга у зв’язку з виборами президента і парламенту Тайваню (Китайська республіка) 13 січня дещо знизилася, бо перзидентом обрано лідера правлячої партії, якого у комуністичній КНР вважають своїм головним опонентом.

Натомість ескалація військових дій на Близькому Сході набирає обертів.
США продовжують наносити точкові ракетні удари по базам хуситів в Йємені з метою недопущення атак хуситів по кораблях у Червоному морі, що суттєво блокує морську торгівлю.

Водночас увечері 15 січня Корпус вартових Ісламської революції Ірану завдав ударів балістичними ракетами по кількох цілях на півночі Іраку (Курдистан) та у Сирії, пов'язані з угрупуванням «Ісламська держава».

Більш того, 16 січня Іран завдав ракетами та БпЛА удару по теріторії Пакистану по базах белужів - сунітської національної меншини в шиїтському Ірані угрупування «Джейш аль-Адль» («Армія справедливості»), які ведуть партизанську війну в Ірані. У відьповідь Пакистан зранку 18 січня завдав авіаударів по Ірану.

18 січня – 370-а річниця одної з найміфологізованих подій в історії України - Переяславської ради, яка призвела до трагедії України і програшу Європи. На цій загальній військовій раді за участі Київського, Чернігівського, Брацлавського полків і жителів Переяслава було складено присягу на вірність московському царю та начебто вирішено віддати Гетьманщину під протекторат Московського царства зі збереженням основних прав і вільностей Війська Запорозького. Згідно з Переяславськими домовленостями, між гетьманом і царським урядом було укладено так звані Березневі статті 1654 року, які не були ратифіковані Козацькою радою, а їх оригінали не збереглися.

Московська імперська, комуно-савєтська і рашистська пропаганди подають Переяслівську раду як всенародне волевиявлення укранського народу до «возз'єднання» з московською державою або московитами.
Особливо бучно було відзначено 300-ліття Перяслівської ради у 1954 році за часів СССР.
З цієї нагоди було встановлено купу пам’ятників, в першу чергу Богдану Хмельницькому, та передано Кримську область до складу УССР, а також перейменувано місто Проскурів на Хмельницький та надано йому статус обласного центру.

Насправді саме цю дату слід вважати початком війни московитів по знищенню українського народу і всього українського. Тож визвольна війна українського народу проти московської орди триває вже 370 років.

Добре, що вже демонтовано меморіальну дошку на честь прийняття чернігівцями присяги московському царю на Спасо-Преображенському соборі, але на виконання закону про деколонізацію на пам’ятнику гетьману Богдану Хмельницьком у в Чернігові треба демонтувати й барельєф «Переяслав 8(18) 1654» на постаменті та встановити замість нього родовий герб гетьмана.

СЛАВА УКРАЇНІ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХНІМ ПОСІПАКАМ!





http://unp.net.ua/news/povernennja_pam_jatnika_bogdanu_khmelnickomu_v_chernigovi_novi_problemi/2023-09-26-1823
Категорія: Погляд | Переглядів: 89 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024