Субота, 04/Травня/2024, 17:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2024 » Січень » 22 » 698-й день. З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!
698-й день. З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!
12:24
698-й день. Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Зима з чергуванням похмурих відлиг і морозів продовжується.

Поки у США через "розборки" щодо політики еміграції країни між республіканцями і демократами в Конгресі США, Білий дім не може надавати допомогу Україні, Сили оборони України стримують ворога на фронтах, а медіа заполонили повідомлення про успішні атаки дронами ворожої інфраструктури на його території та будівництво других, третіх ліний довгострокової оборони практично на всіх ділянках фронту.
Однак з «лопатами», як запевняв міністр закордонних справ України, навіть з їх допомогою без допоимоги союзниками озброєнням, БК і притомної моблізації до лав ЗСУ ворога не зупинити.

Водночас тривають бойові дії на Близькому Сході, де єменські хусити намагаються заблокувати судноплавство в Червоному морі. Тож США й Великій Британії, мабуть, доведеться здійснювати ще й наземну операцію для знищення баз терористів.

Водночас Корпус вартових ісламської революції Ірану підтвердив загибель 4-х військових радників внаслідок удару Ізраїлю по Дамаску у суботу, 20 січня. Серед загиблих - керівник розвідки КВІР у Сирії та його заступник. Крім того, ймовірно, загинули ще й шість РФівських військових радників. Один із загиблих - можливо, генерал та двоє полковників.

22 січня - 10-а річниця з дня загибелі перших Героїв Небесної Сотні на Євромайдані.

22 січня - День Соборності України, яке відзначають щороку в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулася в 1919 році.
Свято встановлено згідно з Указом Другого Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99 у зв'язку з великим політичним та історичним значенням об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави.
День Соборності України на офіційному рівні було скасовано і натомість згідно указу Четвертого Президента України від 30 грудня 2011 року № 1209/2011 було встановлено «День Соборності та Свободи України» 30 грудня 2011 року.
Указом П’ятого Президента України від 13 листопада 2014 року № 871/2014 свято відновлено.

Цього дня варто згадати й іншу подію, яка відбулась роком раніше 22 січня 1918 р. - прийняття IV Універсалу Українською ЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР, яка була необхідною умовою від країн Четвертного союзу для підписання сепаратного Берестейського мирного договору.

Невипадково саме на День Соборності України – невдалу спробу об’єднання західних українських теренів з Наддніпрянською Україною, які невдовзі окупувала і анексувала Польща, уперше з моменту призначення на посаду з робочим візитом до України прибув прем’єр-міністр Польщі. Звісно, ж не святкувати, а вирішувати економічні питання на користь польських фермерів і перевізників.

Водночас Шостий Президент Україні, звісно невипадково, на День Соборності України анонсував подання ним до ВРУ закону про «множинне громадянство» (щось новеньке!) для начебто сприяння отриманню громадянства закордонним етнічним українцям.
Хто і яким чином буде визначати українську етнічність, якщо тільки в Ізраїлі мешкає до чверті громадян Ізраїлю, які походять з Українських земель.
Звісно, що головна мета такої ініціативи в узаконенні «подвійного» громадянства чиновників, депутатів та збирачів українських сільськогосподарських земель, які з 1 січня 2024 року мають право на придбання по 10000 га. Однак важко уявити як це буде сприяти мобілізації громадня України до лав ЗСУ.

Нажаль, це дещо нагадує дії чернігівської комуністичної наменклатури, яка до 10-річчя незалежності України у 2001 році, вірогідно по завданню ФСБ, перейменувала центральні магістралі Чернігова: вул. Леніна і проспект Октябськой революції на проспекти Миру і Перемоги – головні скрепи савєтської та путіської імперської пропаганди.

Переконаний, що в Чернігові колись все ж буде, щонайменше бульвар СОБОРНОСТІ замість частини теперішнього проспекту Миру.
До речі, в місті є і вулиця Перемоги, яка межує з вулицею Тероборони, та вулиця Миру, а поряд з якою розташована вулиця Танкістів. Який же мир по-комуно-савєтські без танків.

Прикро, що досі справжню окрасу міста над Десною - широку алею озеленену прогулянковою пішохідною ділянкою, що оточена дорожнім полотном з обох боків, від старовинного Дитинця до перехрестя вулиць В’ячеслав Чорновола і Софії Русової називають не бульваром, а проспектом Миру.

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!

СЛАВА УКРАЇНІ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХНІМ ПОСІПАКАМ!
Переглядів: 107 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024