Понеділок, 06/Травня/2024, 05:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [723]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2024 » Лютий » 2 » 709-й день. Зі СТРІТЕННЯМ ГОСПОДНІМ!
709-й день. Зі СТРІТЕННЯМ ГОСПОДНІМ!
13:32
709-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти орд московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Ранкове сонечко і плюсова температура впевнено доводить, що прийшов останній календарний місяць зими. Однак колючий лютневий вітерець, який принесе нічний мороз, сніг і або дощ, свідчить, що весну треба ще дочекатися.
Польські фермери оголосили загальнонаціональний страйк з 9 лютого із блокадою доріг та усіх прикордонних пунктів пропуску з Україною. Зимовий наступ ворога триває на 8 напрямках.

31 січня відбувся, запланований на 24 січня, 50-й з початку великої війни обмін 207 полоненими військовими і цівільними. Всього за цей час повернуто 3035 українських полонених.

31 січня Міжнародний суд ООН у Гаазі після шести років розляду визнав РФію винною у порушенні Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму в епізодах, що стосуються дій РФ на Донбасі з 2014 року та у порушенні Міжнародної конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації щодо утисків та обмежень за національною та етнічною ознаками під час окупації Росією Криму з 2014 року, а всі інші обвинувачення України проти РФії відкинув.

Трохи втішає, що цей позов став першим прецедентом, коли Суду ООН довелося мати справу зі звинуваченнями окремої держави у підтримці тероризму, й це рішення - результат наполегливості й професіоналізму українських юристів. Наступні рішення про притягнення Росії до відповідальності будуть спиратися на це рішення.
На жаль чекати доведеться довго…

Мабуть, як подарунок до Стрітення Господнього, 1 лютого позачерговий саміт лідерів ЄС у Брюсселі, погодив фінансування на 50 млрд. євро України протягом 4-х років зі щорічним обговоренням використання коштів Україною. З них 17 млрд. євро - пряма фінансова допомога, а 33 млрд. євро - кредити. Рішення підтримали усі 27 країн-членів ЄС.
І це не благодійсть, а свідчення зусиль ЄС щодо підготовки до вступу в ЄС України, так й намагання гарантувати, зокрема існуючі в Україні соціальні стандарти на кілька років, бо Державний бюджет України менш ніж на половину складається з власних надходжень. Адже від хворих на трампізм США можна очікувати чого завгодно.

Варто зазначити, що це сталося після візитів напередодні до Закарпаття прем’єр-міністра Словаччини і міністра закордонних справ Угорщини. Мабуть, офісу Шостого президента вдалося побіцяти їм щось таке, що ці дві країни не блокували прийняття цього рішення ЄС.
Однак варто пам’ятати, що мадярську орду та їхніх словацьких посіпак найбільше хвилює отримання РФівського газу, нафти і ядерного палива. Натомість інших членів ЄС – можливість нової хвилі українських біженців, тепер вже переважно непрацездатних, у разі суттєвого погіршення гуманітарної ситуації в Україні. А ось етнічні мадяри фактично вже повтікали з України, бо мали угорські паспорти.
На жаль, продовжується, розпочатий не випадково саме увечорі 29 січня у День пам'яті Героїв Крут, у вітчизняних і особливо закордонних медіа гвалт навколо начебто звільнення головнокомандувала ЗСУ. Водночас не мовчав, на відміну верховного головнокомандувача, й сам головнокомандувач ЗСУ, який написав чергову статтю, що з'явилася 1 лютого на CNN, щодо бачення ним в війни проти РФії в подальшому.

Правду ніде діти, що мала савєтська армія України не зможе перемогти великум савєтську армію СССР, за якою стирчать вуха китайських і корейських комуністів. Однак зволікання і гвалт навколо прийняття змін до законодавства про мобілізацію яскраво свідчить, що для українців не дуже зрозуміло чи то головнокомандувач ЗСУ і його оточення чи то офіс Шостого Президента України насправді намагаються змінити старі корупційні ще савєтські порядки у ЗСУ, які заважають ефективному використанню ресурсів, або просто "призначити" відповідльних за невдачі на фронті.

2 лютого - Стрітення Господнє (Стрітення) або Принесення до Храму в пам'ять про принесення до Єрусалимського храму немовляти Ісуса Христа його батьками, яке відбулося на 40-й день після Різдва.
В цей день за народними традицією вважається, що відбувається Стрітення — Зима зустрічається з Літом. У цей день співаються язичницькі пісні-замовляння на тепло та добре літо. У церквах цього дня святять воду і стрітенські свічки, бо їх ставлятьи перед образами під час грози, щоб захистити людей і худобу від блискавки.
Українці спостерігали цього дня чимало хліборобських прикмет: ясна і тиха погода віщує добрий урожай і роїння бджіл, а вітер — погана ознака.

Зі СТРІТЕННЯМ ГОСПОДНІМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 133 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024