Понеділок, 06/Травня/2024, 09:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [723]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2024 » Лютий » 20 » 727-й день. ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ УКРАЇНСЬКОМУ НЕБЕСНОМУ ВОЇНСТВУ!
727-й день. ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ УКРАЇНСЬКОМУ НЕБЕСНОМУ ВОЇНСТВУ!
12:21
10-і роковини від початку чергової російсько-української війни (2014- 20…).

727-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти орд московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Останні зимові календарні дні з колючим лютневим вітром і часом зі снігом, майже останні нічні морози свідчать, що українці пережили вже другу воєнну зиму.
Українські аграрії вже на поготові, але блокування польськими фермерами, до яких долучилися й їхні європейські колеги, блокували 6 з 9 пропускних пунктів на кордоні з Україною, а з 20 лютого заблокували усі 9, а також залізницю і порти через, які здійснюється транзит українського збіжжя, не додає оптимізму.
Більш того, невипадково, «другий фронт» рашистів проти України запрацював на повну потужність саме 20 лютого до 10-х роковин від початку чергової російсько-української війни (2014- 20…). Саме цього дня російські військові підрозділи з території РФії увійшли у Крим та у районі Керченської протоки, а на передодні захопили нафтодобувні морські платформи.

Поки Палата представників Конгресу США перебуває у двотижневій відпусці до 28 лютого, а Шостий Президинет Україні перебував на 60-му Мюненський безпекововому форумі (16 - 18 лютого) та укладав у Берліні і Парижі чергові «безпекові угоди» з ФРН і Францією, після більш ніж чотирьох місяців штурму рашистами укріпайону Авдіївка (10.10.2023 – 17.02.2024), який тримався майже 10 років, було ними захоплено, а наші війська здійснили «відносно контрольований відхід». Відбулося, майже як передцим з обороною укріпрайонів Сівердонецьк-Лисичанськ, Мар’їнка, Бахмут.

Прикро, але командування Сил оборни України не може, нічого вдіяти як з КАБ - керованими авіаційними фугасними бомбами вагою 250, 500 і навіть 1000, 1500 кг, яких у СССР було до біса, так й протидіяти оточенню наших оборонців значно переважаючим ворогом, як це було ще під Іловайськом у серпні 2014 року, у Донецькому аеропорті, у Дебальцево у лютому 1915 року,

Більш того, ця сумна для українців трагедія відійшла на другий план для колективного Заходу через смерть 15 чи 16 лютого під час перебування за гратами РФіського 47-річного опозиціонара лауреата Премії імені Сахарова 2021 року Алєксєя Навального - в першому поколнні рускава із малоросів. Маємо черговий яскравий приклад спроби етнічного малороса принести московській орді демократію і цивілізацію, як це, наприклад, було й з попом Георгієм Гапоном з Полтавщини, який очолив робітників під час їх розстрілу царатом у Петербурзі 9(22) січня 1905 року("Кривава неділя").
Фінал закономірний.

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні, перших масових жертв російсько-української війни. 10 років тому, 20 лютого 2014 року, у столиці України загинула найбільша кількість осіб – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, відстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.
На жаль, не тільки організатори, але й виконавці не понесли заслуженого покарання за свої злочини. Десять років правоохоронна система і судова влада лише імітували бурну діяльність по розлідуванню злочину і притягненню до відповідальності винних, та нарешті "встановила", що розстріли на Майдані у Києві здійснювали громадяни України, а не РФії.

Немає сумніву, що люстрація після Революції гідності була бутафорною і у владі і силових структурах залишилися повно агентури і посіпак ворога.
Тож закономірно, що у 2019 році багато українців голосували не стільки за ЗЕ-квартальну КВНівську команду, а проти П’ятого Президента України і тих політичних партій, які не виправдали високої довіри Майдану.

Нагадаю, що у лавах Небесної Сотні Андрій Мовчан, уродженець села Великі Осняки Ріпкинської селищної громади Чернігівського району.


Раніше, тобто 18 лютого, серед 20 загиблих Героїв віддав своє життя Василь Прохорський, уродженець села Щуча Гребля Дмитрівської територіальної громади Ніжинського району. Віктор Орленко, який в той день отримав важке поранення в голову і помер влітку 2015 року, є уродженцем села Талалаївка Ніжинського району. Він став 107-им, останнім Героєм Небесної Сотні.

У 2014 році у боях на Донбасі віддали своє життя за незалежну Україну і наші земляки — активісти Євромайдану, Герої України (посмертно) Олег Міхнюк та Євген Лоскот.

Зранку 20 лютого в Чернігові у Катерининській церкві заупокійну літію за полеглими захисниками України відправив настоятель церкви святих Михайла і Федора Чернігівської Єпархії ПЦУ Олег Сіренко. Після цього громадські активісти поклали квіти і встановили свічки до тимчасовихї меморіальних стел "НЕБЕСНА СОТНЯ" та загиблим воїнам АТО, встановлених волонтерами на Красній площі.

За 10 років війни до ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ додалися ТИСЯЧІ захисників України – ціле НЕБЕСНЕ ВОЇНСТВО.

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ НЕБЕСНІЙ СОТНІ ТИСЯЧ – УКРАЇНСЬКОМУ НЕБЕСНОМУ ВОЇНСТВУ!

Категорія: Погляд | Переглядів: 152 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024