Четвер, 02/Травня/2024, 04:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2024 » Квітень » 4 » 771-й день. Націю і державу формують культура, традиції, пісні і мова
771-й день. Націю і державу формують культура, традиції, пісні і мова
12:44
771-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти орд московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Перші спекотні дні квітня, аж до температурного рекорду +25,6º 2 квітня, та ще й з пилом з Сахари завершилися шквальним вітром і традиційним, але сподіваємось нетривалим весняним похолоданням. Рівень води в р. Десна 572 (-1) см над "0" поста.

Немає сумніву, що саме Польща, а не тільки польські фермери, бо їх підтримує більшість поляків і влада на всіх рівнях, після католицької Пасхи продовжили блокування переходів на кордоні України з ЄС. Водночас довгоочікувані перемовини у Варшаві 28 березня між урядами двох країн на рівні прем’єр-мінністрів завершилися лише обіцянкою продовжувати подібні перемовини. Отже поляки заради власних інтересів, звісно не без впливу пропаганди рашистів, фактично продовжують тримати «другий» фронт проти України.

Ворог системно знищує енергетичну інфраструктуру і вже знищив 80% ТЕЦ, обстрілює прифронтові населені пункти та веде досить інтенсивний наступ на Східному фронті особливо на Часів Яр, Новомихайлівку і Куп'янськ.

Поки українці півтора року очікують літаки F-16, майже пів року допомоги від США у 61 млрд. доларів та схоже марно сподіваються на запрошення України під час ювілейного Вашинтонгського саміту до вступу у НАТО, Фінляндія стала восьмою країною, яка уклала 3 квітня з Україною двосторонню безпекову угоду на 10 років. Фінляндія також погодила для України 23-й пакет допомоги на суму 188 мільйонів євро, а з початку 2024 року Україна отримала від неї військову допомогу в розмірі 400 мільйонів євро.

Шостий Президент України 2 квітня нарешті підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", що зменшує мобілізаційний вік з 27 до 25 років, який був ухвалений ВРУ ще 30 травня 2023 року та закон про електронний кабінет військовозобов'язаного.
Якщо до першого нововведення немає питань, бо, наприклад, у Армії США середній вік військовослужбовців біля 26 років, а в Україні далеко за 40 років, то до другого є велике застереження. Адже інформація про військовослужбовців і резерви ЗСУ у електронному вигляді може швидко і безперешкодно опинитися у ворога.

4 квітня – День народження Квітки Цісик - американської співачки українського походження, яскравої виконавиці українських народних і популярних пісень, народженої душею в Україні. Тішить, що рік тому на її честь до 70-річчя в Чернігові на Котах було перейменовано вулицю та провулок, а до 75-річчя Володимира Івасюка - українського композитора, виконавця, музиканта, поета, Героя України (2009, посмертно) Чернігівська міська рада перейменувала 8 лютого 2024 року вулицю Менделєєва на його честь.

Шкода, що для багатьох українців зразком «українки за Дунаєм» є чомусь не Квітка Цісик, а розпіарена в літературі і кіно міфічна турчанка українського походження Гюрем-Роксолана.
Переконаний, що якщо серед кумирів українок будуть переважати гюреми чи голди, а не Квітки, то вкрай важко буде виховати справжніх українок, які народжуватимуть та виховуватимуть українців, здатних захищати Україну, любити та плекати українське.

СЛАВА УКРАЇНІ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХНІМ ПОСІПАКАМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 107 | Додав: Черняков | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024