Понеділок, 29/Квітня/2024, 11:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2011 » Жовтень » 20 » Чергова «чечетовщина»: дайош «время» замість часу
Чергова «чечетовщина»: дайош «время» замість часу
16:42
18 жовтня 2011 року Верховна Рада України відмінила прийняту нею ж 20 вересня цього року постанову про зміну порядку обчислення часу на території України, яким країну було переведено у третій часовий пояс, в той час як Україна завжди (95% території) перебувала у другому часовому поясі.

На жаль, зробити це вдалося тільки з третьої спроби о 17 годині 18 хвилин. Два поспіль ранкових голосування за підтримки опозиції виправити це «помилкове» рішення парламенту виявилися невдалими.
Найрезультативніша з цих спроб отримала підтримку тільки у 218 карток-голосів нардепів. Це - 1 картка з 193 від загального складу фракції Партії регіонів, 85 карток з 103 – фракції БЮТ (Б); 57 з 66 – НУ-НС, 24 з 27 – КПУ, 20 з 20 – фракції блоку Литвина; 20 з 20 – групи «Реформи за ради майбутнього»; 11 голосів з 23 – так званих позафракційних депутатів.
Отже через бойкот цього голосування Партією регіонів та не участі в голосуванні 18 (а підчас першої спроби голосування з цього питання аж 30 карток !?) фракції БЮТ - «Батьківщина» це питання було провалено.
Варто навести мовою оригіналу текст виступу у парламенті, який передував провальному голосуванню, Михайла Чечетова - кандидата економічних наук, доктора наук з державного управління, професора та, до речі, куратора Партії регіонів Городнянського, Ріпкинського, Чернігівського районів Чернігівської області (фактично кандидата по мажоритарному округу в цих районах та частині міста Чернігова на виборах 2012 року) .
«Уважаемые коллеги, если вернуться в историю, то, наверное, никаких проблем у нас не было, когда ни Западная Украина, ни Восточная не разделялись на две части, когда у нас в Киеве было одно время с Москвой.
...Сегодня здесь очень много политической пыли, политической пены на этом вопросе. Сегодня в Донецке встречаются два президента: президент России и президент Украины. В синхрон этому, никогда такого не было, в Санкт-Петербурге встречаются два премьер-министра – России и Украины.
То есть на сегодня появляется возможность найти реальные развязки по самым сложным запутанным экономическим проблемам. И тут, как удар в спину…
Как удар в спину, предлагается отменить это постановление, а там уже готовится новое постановление, где предлагается оторвать от времени на два часа от Москвы. Это как специально, это как провокация!
Поэтому правильно будет, если мы еще раз запросим профессиональные оценки всех государственных институций, которые могут профессионально дать этому оценку, когда политическая пена сойдет с этого вопроса,и потом уже вернуться еще раз и рассмотреть этот вопрос. Но сегодня в такой политической истерии…
Я еще раз повторяю, как удар в спину двум встречам – в Санкт-Петербурге и в Донецке – для того, чтобы не дать развязать проблемы по газу, для того, чтобы не дать возможность поднять нашу экономику и прочее, делается этот шаг.
Мы голосовать не будем, и всех, кто желает добра Украине, призываем не голосовать».


Отже, за Чечетовим повернення до наукового обрахунку часу на території України – це зрада, це удар у спину, це провокація, це спроба принести зло Україні.
Водночас третя спроба тепер вже під патронатом партії влади відмінити скандальну постанову від 20 вересня про зміну порядку обчислення часу на території України була результативною. Аж у 295 карток-голосів нардепів проголосували «за»: Партія регіонів - 185 карток, в т. ч. Михайла Чечетова(!), БЮТ (Б) – 12, НУ-НС – 24, КПУ – 24, блок Литвина - 20, група «Реформи за ради майбутнього» - 20, позафракційні - 10.
Тож може досить українському парламенту плутати "чечетовщину" з "чортовщиною"?
А Україна в ніч з 29 на 30 жовтня традиційно, сподіваємось без проблем, перейде на зимовий час.

Сергій Соломаха


P.S. Проект Постанови про зміну порядку обчислення часу на території України (№ 3755-VІ від 20.09.11 р.) подав 1 квітня 2011 р. член фракції Партії регіонів О.В. Надоша.
Комітет з питань науки і освіти 07.09.11 року рекомендував Верховній Раді України прийняти цю постанову за основу і в цілому.
Підсумки голосування у ВРУ за цю постанову 20 вересня 2011 року: 266 карток-голосів нардепів, а саме: 189 карток з 193 від загального складу фракції Партії регіонів, 0 карток з 104 – фракції БЮТ (Б); 10 з 67 – НУ-НС, 25 з 25 – КПУ, 20 з 20 – фракції блоку Литвина; 14 з 20 – групи «Реформи за ради майбутнього»; 8 голосів з 21 – позафракційних депутатів.
Категорія: Погляд | Переглядів: 1050 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024