Субота, 27/Квітня/2024, 05:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2010 » Травень » 18 » Чернігів: незаконного забудовника зупинено
Чернігів: незаконного забудовника зупинено
23:11
Вже понад місяць у Чернігові мешканці будинку по проспекту Миру, 17 за підтримки УНП та інших патріотичних сил намагалися захистити свої законні права, припинити свавілля будівельної компанії «Ріел Кепітал Інвест» та її владних покровителів.
Протистояння досягло критичної межі. 14 травня мешканці з метою протистояння незаконній забудові створили барикаду для захисту свого подвір’я. Представники будівельної компанії застосували проти беззахисних жінок та пенсіонерів фізичну силу.

17 травня Чернігівська міська організація УНП біля будівельного майданчика встановила намети та провела акцію протесту. Українська народна партія поклала відповідальність за негативні наслідки у протистоянні будівельників з мешканцями на владу та забудовника, партійці вимагали від влади скасувати дозвіл на незаконне будівництво багатоповерхового будинку в історичній частині міста. УНП заявила, що застосує всі законні методи для захисту мешканців Чернігова, їхніх прав та свобод.

Цього ж дня на засіданні міськвиконкому Чернігівської міської ради було розглянуто питання щодо законності будівництва в історичній частині міста 8-поверхового будинку із загальною висотою майже 30 метрів.

Нагадаємо, ще 29 квітня на сесії міськради депутати Володимир Ступак (УНП) і В’ячеслав Лебідь (БЮТ) звернулися з депутатським запитом про незаконність будівництва багатоповерхівки. Це й стало, разом із протестами громадськості, приводом ґрунтовно розглянути наболілу проблему на засіданні виконкому.

Заступник міського голови Олександр Сердюк відзначив, що забудовники не підготували необхідних документів, що вимагає нормативна база та не проведені громадські слухання. Ініціатор розгляду питання Володимир Ступак запропонував зупинити будівництво. Після ґрунтовного обговорення міськвиконком прийняв рішення здійснити корегування проектно-кошторисної документації та приведення її у відповідність до вимог містобудівної документації. Міський голова Олександр Соколов також повідомив, що на час підготовки документів будівництво та проведення археологічних досліджень буде зупинено.

Після засідання міськвиконкому депутат міськради, голова обласної організації УНП Володимир Ступак та учений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», голова міської організації УНП Сергій Черняков зустрілися з мешканцями будинку по проспекту Миру, 17. Вони розповіли громадянам про рішення міськвиконкому, відповіли на їх чисельні запитання.

Отже, за підтримки УНП чернігівці зуміли відстояти свої законні права. Разом ми – сила!

Прес-служба Чернігівської обласної організації
Української народної партії

Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 1171 | Додав: unp | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024