П'ятница, 26/Квітня/2024, 16:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2016 » Серпень » 3 » Чернігівські рухівці за встановлення пам’ятного знаку жертвам Голодоморів біля П’ятницької церкви
Чернігівські рухівці за встановлення пам’ятного знаку жертвам Голодоморів біля П’ятницької церкви
08:11
Соромно і огидно, що місто Чернігів залишається єдиним в області великим населеним пунктом, в якому досі немає пам’ятного знаку жертвам Голодоморів – геноциду Українського народу.
І це, незважаючи на те, що на вулицях міста узимку 1932-1933 роках щодня вмирали від голоду селяни з далеких й навколишніх сіл і навіть городяни.
Звісно, міська влада якось намагалася вшанувати пам’ять жертв голодомору.
Спочатку планувалося встановити пам’ятний знак на зеленій галявині Алеї Героїв перед фасадом Катерининської церкви. Творча ідея проекту полягала у відтворенні образу зубожіння та спустошеності тогочасної України: на чорному переораному полі, де лежать розбиті жорна, встановлені чорні гранітні плити, що символізують українські села, поставлені на «чорну дошку», тобто на вимирання. На чорних мармурових плитах планувалося викарбувати назви сіл, найбільш постраждалих від тих жахливих подій.
19 серпня 2008 року відділом зв'язків з громадськістю Чернігівської міської ради було повідомлено, що Чернігівський міськвиконком з 1 до 30 вересня 2008 року оголошує відкритий конкурс на кращу проектну пропозицію щодо спорудження пам'ятника для вшанування жертв та постраждалих від голодоморів в Україні. За інформацією управління архітектури та містобудування міської ради для встановлення пам'ятного знаку вже визначена земельна ділянка навпроти Троїцько-Іллінського монастиря на розі вулиць Толстого та Музичної.

Після цього жодної інформації.

Водночас на роковини Великого голодомору в Чернігові представники місцевої влади і патріотична громадськість традиційно збираються о 16 годині біля П’ятницької церкви щоб вшанувати пам’ять жертв Голодомору-геноциду 32-33 років.

По закінченню панахиди патріотична громадськість міста хресною ходою з запаленими свічками традиційно рухається до Катерининського кафедрального козацького собору, де відбуваються громадське вшанування пам’яті жертв геноциду.

Чернігвські рухівці вважають, що саме біля П’ятницькокої церкви доцільно встановити пам’ятний знак жертвам Голодоморів – геноциду Українського народу де традиційно відбуваються заходи по вшануванню жертв Голодоморів.

У зв'язку з цим Чернігівська обласна організація Народного руху України пропонує передбачити місце для встановлення такого пам’ятника під час розробці проекту реконструкції скверу імені Б.Хмельницького.







Прес-служба Чернігівської обласної організації Народного Руху України
Категорія: Європейська інтеграція | Переглядів: 914 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024