Вівторок, 30/Квітня/2024, 22:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2011 » Березень » 29 » Червоні прапори на 9 травня протизаконні
Червоні прапори на 9 травня протизаконні
01:58
Чернігівська обласна організація Української народної партії нагадує, що вивішування 9 травня на день Перемоги червоних прапорів на адміністративних та підпорядкованих органам влади будинках протизаконно.
Про це на 20-му році незалежності України приходиться говорити у зв’язку з діями Компартії та їх союзників Партії регіонів, які провели такі рішення на сесіях Одеської, Житомирської та Севастопольської міських рад.
У органів місцевого самоврядування відсутнє право приймати такі рішення:
1. Відповідно до ч 1 ст. 140 Конституції України місцеве самоврядування є правом територіальної громади - жителів села чи добровільного об'єднання у сільську громаду жителів кількох сіл, селища та міста - самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.
Згідно з ч. 2 ст. 10 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласні та районні ради є органами місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст, у межах повноважень, визначених Конституцією України, цим та іншими законами, а також повноважень, переданих їм сільськими, селищними та міськими Радами.
Отже, рішення вивішувати Червоний прапор на адміністративних будівлях, будівлях загальноосвітніх навчальних закладів, закладів культури тощо, які підпорядковані органам влади, не належить до питань місцевого значення.
2. Чинним законодавством визначено принципи використання державної символіки України, до якої символіка років Великої Вітчизняної війни не віднесена.
Встановлення державних символів України віднесено до повноважень Верховної Ради України.

Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України.
Опис державних символів України та порядок їх використання встановлюються законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України (п. 24 ч. 1 ст. 85, чч. 1, б ст. 20 Конституції України).
Водночас, згідно зі ст. 23 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ч. 5 ст. 4 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» на будинках, де працюють місцеві ради та їх виконавчі комітети, де розміщуються місцеві державні адміністрації, піднімається Державний Прапор України.

Чернігівська обласна організація УНП сподівається, що 9 травня стане днем шани всім захисникам Вітчизни, які під різними прапорами і всупереч бездарному й кровожерливому сталінсько-комуністичному керівництву врятували світ від гітлерівської чуми.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП

Категорія: Заяви та звернення | Переглядів: 948 | Додав: unp | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024