П'ятница, 26/Квітня/2024, 20:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Грудень » 21 » ЦВК вимагає дій від ТВК щодо Атрошенка
ЦВК вимагає дій від ТВК щодо Атрошенка
15:02
Центральна виборча комісія зобов"язала до 22 грудня 2015 року Чернігівську міську виборчу комісію або визнати поважними причини відтермінування офіційної реєстрації Владислава Атрошенка Чернігівським міським головою, або призначити повторні вибори.

Так, 16 грудня, новообраний міський голова Чернігова Владислав Атрошенко звернувся до ЦВК з проханням визнати бездіяльність Чернігівської міської виборчої комісії.

ЦВК визнала бездіяльність Чернігівської міської ТВК, щодо неприйняття рішення за результатами розгляду заяви Владислава Атрошенка стосовно відтермінування подачі документів. Про це інформує сайт Чернігівщина: події і коментарі

Окрім цього, своєю постановою від 18 грудня, ЦВК зобов’язала Чернігівську міську виборчу комісію до 22 грудня 2015 року включно розглянути заяву Атрошенка та прийняти одне з рішень, передбачених частиною другою статті 89 Закону України "Про місцеві вибори", а саме:

1. Про визнання причин поважними і встановити інший строк виконання зазначених вимог:
2. Про відмову у визнанні цих причин поважними.

Крім того частиною шостою статті 89 Закону встановлено, що "у разі невиконання без поважних причин та у строки, передбачені частинами першою та другою цієї статті, особою, обраною на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, вимог частини першої цієї статті територіальна виборча комісія приймає рішення про визнання особи такою, що відмовилася відповідно від посади сільського, селищного, міського голови, старости, та призначає повторні вибори відповідно сільського, селищного, міського голови, старости."

Нагадаємо, що своєю заявою Владислав Атрошенко просив Чернігівську міську ТВК відтермінувати подання документів, необхідних для реєстрації його Чернігівським міським головою, оскільки Верховна Рада і досі не зняла з нього повноваження народного депутата.

Під час засідання ТВК, 10 грудня, члени комісії взагалі не змоги прийняти будь-якого рішення щодо заяви Атрошенка. Тоді, під час розгляду питання по суті, між членами виборчої комісії виникли розбіжності. Частина членів ТВК наголошувала на тому, що необхідно дочекатися роз’яснень Центральної виборчої комісії, як виходити із ситуації, коли Владислав Атрошенко, без рішення комісії про реєстрацію, був проголошений міським головою.

Водночас, довірені особи Атрошенка переконували членів виборчої комісії, що два процеси, а саме, набуття повноважень міського голови та задоволення його заяви про відтермінування подачі документів, не пов’язані між собою.

Проте, з 13 присутніх членів ТВК лише п’ятеро підтримали рішення про задоволення заяви Владислава Атрошенка.
Сергій Соломаха


Історична довідка

4 лютого 2005 р. - нардепа Атрошенка (во № 207) призначено головою Чернігівської ОДА, але продовжував голосувати у ВРУ до 21.06.2005 р.

07 липня 2005 р. - ВРУ ухвалило рішення про складання повноважень нардепа.

08 липня 2005 р. - ВРУ ухвалила за пропозицією від 22.06.2005 групи нардепів СДПУ(о) на чолі з Л.Кравчуком Закон «Про особливості звільнення з посад осіб, які суміщають депутатський мандат з іншими видами діяльності» (набрав чинності 30.07.2005 р., але 29.01.2008 р. скасований Конституційним судом).

Отже, новообраногоьміського голови вже є досвід більш ніж 4-х місячного пербування на двох посадах одночасно.
Категорія: Погляд | Переглядів: 936 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024