П'ятница, 03/Травня/2024, 05:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2013 » Лютий » 21 » Дайош департаменти і губернаторів замість управлінь і голів
Дайош департаменти і губернаторів замість управлінь і голів
17:38
21 лютого – міжнародний день рідної мови. Його відзначають в Україні з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня – 17 листопада 1999 року в Парижі.
Оскільки з 6 000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи.

Окрім того, ЮНЕСКО вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.
Щорічне відзначення цього дня використовується для скерування уваги на меншини з менш аніж 10000 особами, котрі активно розмовляють рідною мовою.

До чого тут українська мова?

Це ж мова – державна! Нею повинні спілкуватися щонайменше сотні тисяч державних службовців, військових і працівників органів місцевого самоврядування.

До речі, з 1 лютого цього року з української ділової мови внаслідок адміністративної реформи вилучено зрозуміло кожному українська назва структурних підрозділів органів влади – «управління», яке замінено на іншомовне – «департамент» (тепер управління як підрозділи існують тільки в складі департаментів).

Звідки взявся цей де-парламент? Вибачте, департамент…

Департа́мент (від фр. departement, фр. departir «розділяти») – назва министерств, відомств або їх підрозділів, наприклад, у Франції, США, Росії.
У Франції, Аргентині, Гондурасі, Сальвадорі, Нікарагуа, Гватемалі, Гаїті, Камеруні та інших країнах – це ще й назва адміністративно-територіальних одиниць цих країн.

Без сумніву, що автори адміністративної реформи в Україні змавпували «департамент» у північно-східних сусідів.

У Російській імперії департаменти і губернатори існували у XVIII – XX столітті (до революції 1917 року). У Російській Федерації департаменти на чолі з директорами з’явилися після адміністративної реформи 2004 року. Отже, повернуто імперську назву підрозділам міністерств і відомств путінської Росії.
З 1 лютого 2013 року стартував другий етап адміністративної реформи, яка була розпочата Указом Президента В.Ф. Януковича від 9 грудня 2010 року.
Нагадую, що перший етап цієї адміністративної реформи стосувався оптимізації центральних органів влади. Другий – регіональної організації територіальних органів державної влади. Третій — реорганізації повноважень органів місцевого самоврядування.
На першому етапі адмінреформи-2010 було «оптимізовано» апарат центральних органів виконавчої влади, включно з Кабінетом міністрів та Адміністрацією Президента України. Якщо до скорочення штатів кількість працівників в цих органах становила більше 19 тисяч співробітників, то сьогодні чиновників на 2,5 тисячі більше!

Отакої!

Поки український парламент, з вимогою припинити «кнопкодавство», блокують нардепи у вишиванках з опозиційних фракцій, а провладні нардепи у черговий раз перерозподіляють владу і бюджетні кошти, то імперські «департаменти» і «губернатори» впевнено витісняють з України все українське.

Готують чиновників до входження України до Єдиного євразійського простору?

Сергій Соломаха
Категорія: Погляд | Переглядів: 891 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024