Субота, 27/Квітня/2024, 01:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2014 » Жовтень » 16 » Гасла Народного Руху актуальні і сьогодні
Гасла Народного Руху актуальні і сьогодні
19:20
14 жовтня 2014 року відбулося зібрання ветеранів колишнього ніжинського осередку Народного руху України, приурочене 25 -річчю його створення. Символічно, що це відбулося під час великого свята Покрови і у День захисника України.

На зібранні були присутні ніжинські учасники Народного руху України різних періодів діяльності, зокрема це Олександр Богдан, Григорій Бондаренко (с. Мала Кошелівка), Володимир Василюк, Олександр Гомоляко (с. Крути), Віталій Горбащенко, Петро Грицай, Олександр Желіба, Василь Лемеха, Микола Науменко, Анатолій Романченко, Олександр Турчин, Микола Шкурко, Олександр Щітка, Валентина Щокіна, Володимир Ювко.

Були запрошені також начальник відділу інформаційно-аналітичного забезпечення та комунікацій з громадськістю Ніжинського міськвиконкому Інна Шаповалова, представники Громадської ради при Ніжинському міськвиконкомі Олександр Дмитренко, Володимир Дорохін, Тамара Стратілат, представник Асоціації «Об’єднання підприємств Ніжинщини» Сергій Ільющенко.

Головуючим на зібранні був Микола Науменко.
Зібрання розпочалося хвилиною мовчання для вшанування пам’яті померлих членів Народного руху, таких як Альберт Іващенко, Олексій Суботін, Сергій Малюга, Володимир Максимонько, Віктор Турчин, Павло Ступич, Микола Шуст, Дмитро Голуб.

Далі рухівці розповідали про те, як складалося їх життя і діяльність у Народному русі України. Ділилися спогадами, як розпочинався Народний рух, як у 89-90 роках під гнітом радянського тоталітарного режиму організовувалися перші маніфестації на підтримку незалежності України, як вперше піднімалися над радянськими державними установами синьо-жовті прапори, проходили перші демократичні вибори. Також розповідали про переслідування українських патріотів радянською владою. Адже у той час підтримка ідеї незалежності України прирівнювалася до злочину, а українські патріоти – до відступників.

Народний рух України об’єднував різні громадські організації, зокрема у Ніжині це ТУМ “Просвіта”, “Меморіал”, “Зелений світ”,Українська республіканська партія, Українська демократична партія, Спілка офіцерів України. Головним у програмі Народного руху була побудова української незалежної і демократичної держави і у цьому Народний рух відіграв вирішальну роль. Адже тодішні гасла: «Слава Україні! – Героям слава!», «Україна понад усе!», “Воля або смерть!» тепер стали всенародними. Навіть тогочасна ідея “скинути Леніна» тільки зараз реалізовується у повній мірі.

Нині маємо державу Україну і зовсім нове покоління української молоді, але роботи з розбудови української державності дуже багато, а незалежність України ще треба відстоювати. Потреба у новітньому народному русі також на часі.

Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 1019 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024