П'ятница, 03/Травня/2024, 18:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2013 » Січень » 16 » Як зелені за ялинки хабарі на Чернігівщині брали
Як зелені за ялинки хабарі на Чернігівщині брали
21:02
4 січня 2013 року на офіційному сайті УМВС Чернігівської області одночасно з’явилися два повідомлення: «Посадовцю не вдалося зробити собі подарунок на свята» та «На Чернігівщині завершилася операції «Ялинка-2012».
У першому повідомленні мова йшла про 49-річного «головного спеціаліста одного з управлінь в Чернігівській області мешканця Менського району», якого «на центральній вулиці міста Чернігова було затримано за вимагання та отримання від фізичної особи хабара в сумі близько 4 тисячі гривень».


Зловмиснику було оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара) - карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Останній був затриманий в порядку, визначеному статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У другому повідомленні мова йшла про «активізацію оперативно-службової діяльності, спрямованої на виявлення фактів незаконної порубки та реалізації дерев хвойних порід, розкрадання іншої лісопродукції з боку матеріально-відповідальних осіб, викриття зловживань та хабарництва з боку службових осіб держлісгоспів області».
Якщо повідомлення про хабарника залишилося непоміченим друкованими засобами інформації, то інформацію про операцію «Ялинка-2012» передрукували декілька обласних газет.

Чому ж інформація про хабарника, спійманого на гарячому під час оперативно-профілактичної операції «Ялинка-2012», не викликала цікавості у ЗМІ?

Можливо тому, що спійманий на хабарі спеціаліст Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області, який працює по Менському, Корюківському, Сосницькому, Щорському, Городнянський районах, є депутатом Менської районної ради по списку Партії Зелених України?

Не виключено, що подіяли дружні стосунки з журналістами його безпосереднього начальника Сергія Гороновича. Чернігівці пам’ятають, як той разом з керівником обласної організації Партії зелених України Леонідом Бурковським неодноразово балотувався по списку ПЗУ до чернігівських міської і обласних рад. До речі, головний зелений області працює начальником Державної екологічної інспекції у Чернігівській області.

Як би там не було, але відпущений через два дні під підписку про не виїзд чиновник, якому «оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара) за даними офіційного сайту Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області продовжує і далі працювати на своїй посаді.

Сергій Соломаха


P.S. Як реагування на цю публікацію на офіційному сайті Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області зранку 17 січня 2013 р. зникла інформація про посадовця, якому "оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара)."
В той же час ніякої офіційної інформації про те, чи продовжує працювати на своїй посаді цей чиновник керівництво Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області не оприлюднило
Категорія: Погляд | Переглядів: 953 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 3.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024