П'ятница, 26/Квітня/2024, 02:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Квітень » 24 » Київський Патріархат закликає УАПЦ до діалогу та об'єднання
Київський Патріархат закликає УАПЦ до діалогу та об'єднання
09:26
Напередодні Архієрейського Собору УАПЦ, який, як очікується, відбудеться невдовзі, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Прес-центр Київської Патріархії ще раз засвідчує заклик до УАПЦ про об'єднання в єдину Помісну Православну Церкву.

Київський Патріархат підтримує та вітає позицію місцеблюстителя престолу УАПЦ митрополита Львівсього Макарія, публічно висловлену ним в інтерв'ю українському телеканалу «1+1», щодо нагальності та невідкладності справи церковного об'єднання. В умовах зовнішньої кремлівської агресії проти України церковний та патріотичний обов'язок всіх прихильників автокефалії Української Церкви перегорнути сторінку розділення та відновити єдність.

Ми знаємо, що невідкладне об'єднання УАПЦ та Київського Патріархату є бажанням переважної більшості вірних і духовенства Української Автокефальноі Православної Церкви. Також засвідчуємо, що цей процес має духовну підтримку Вселенського Патріархату та Православних Українських Церков в Діаспорі. Цього очікує і українське суспільство.

Не зважаючи на різні сторінки взаємовідносин двох наших Церков у минулому, Київський Патріархат щиро шанує всі добрі досягнення УАПЦ та прагне до збереження її позитивного історичного спадку. Ми усвідомлюємо значення самої назви «Українська Автокефальна Православна Церква» та підтримуємо бажання зберегти його в церковних статутних документах.

Київський Патріархат відкритий до конструктивного і плідного діалогу з УАПЦ та очікує, що у підсумку рішень Архієрейського Собору УАПЦ цей діалог невідкладно розпочнеться, а Помісний Собор УАПЦ схвалить остаточне церковне об'єднання прихильників автокефалії Православної Церкви в Україні. Також Київський Патріархат закликає всіх вірних обох Церков до молитви про успішне звершнення справи церковного об'єднання. І нехай усім нам в цьому допоможе Господь!

Прес-центр Київської Патріархії
Категорія: Церква та суспільство | Переглядів: 1163 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024