П'ятница, 26/Квітня/2024, 14:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2010 » Квітень » 26 » Костенко засудив антиукраїнські домовленості Януковича-Медвєдєва
Костенко засудив антиукраїнські домовленості Януковича-Медвєдєва
14:23
25 травня 2010 р. у Чернігові народний депутат України, голова Української народної партії Юрій Костенко взяв участь у розширеному засіданні ради обласної організації УНП. Він оцінив харківські угоди Президентів України і Росії як зраду національних інтересів. Досвідчений політик, який 1996 року брав участь у підготовці Основного закону, вважає, що його брутально порушено. Він нагадав, що 17 стаття Конституції наголошує, що «на території України не допускається розташування іноземних військових баз».

Юрій Костенко звернув також увагу на великі економічні втрати, яких зазнає Україна, від подовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії. За його словами, «іноземний флот фінансується за рахунок України, - приміром, Севастополь змушений звертатися до Києва з проханням про компенсацію з державного бюджету витрат на комунальні послуги тощо». Народні депутати від УНП і нині, і в попередні роки вимагали від державних керівників, відповідно до 2 статті базової угоди від 1997 року про перебування ЧФ РФ на території України, домагатися встановлення щорічної орендної плати за ринковими світовими цінами в обсягах - від 5 до 10 млрд. доларів США. Однак влада, на переконання Костенка, не керується національними інтересами.
Напередодні річниці Чорнобильської катастрофи лідер УНП черговий раз нагадав про обов’язок влади зробити безпечним зруйнований реактор, де, по суті, досі безконтрольно перебуває близько 200 тонн ядерних відходів. Політик нагадав, що існуюче укриття є лише тимчасовим заходом.

Лідер УНП констатував, що Україна переживає надзвичайно складний етап своєї історії. Владу у державі захопили антиукраїнські комуно-олігархічні сили. Аналізуючи діяльність команди Януковича, політик пояснив, що дива можна не чекати, - державний бюджет спрямований хіба що на виживання, влада ж замість захисту національних інтересів займатиметься компенсацією передвиборчих витрат за рахунок примноження власних прибутків. «Українцям треба готуватися до все нових гірких пілюль від нової влади», - переконаний Костенко.

Політик також підтримав мешканців Чернігова, які спільно з Національним архітектурно-історичним заповідником «Чернігів стародавній», за сприяння Чернігівської міської організації УНП, розпочали боротьбу проти будівництва на подвір’ї будинку за адресою проспект Миру, 17 - 8-поверхового будинку (заввишки близько 25 метрів) з автостоянкою. УНП вважає це зухвалим порушенням норм будівництва в археологічній зоні міста, що охороняється державою. Будівництво суперечить Генеральному плану розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», затвердженого Чернігівською міською радою, і нищить неповторний вигляд архітектури часів Київської Русі.

Довідково.
12 березня 2010 року УНП оголосила про перехід в опозицію. Діяльність УНП спрямована на захист української державності, Конституції, національних інтересів, демократичних досягнень, прав та свобод кожного громадянина.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
Української народної партії
Категорія: Погляд | Переглядів: 1488 | Додав: unp | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024