Понеділок, 29/Квітня/2024, 08:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2011 » Квітень » 22 » Менщина: від сесії до сесії живеться в радах весело?
Менщина: від сесії до сесії живеться в радах весело?
13:57
Такий висновок напрошується після проведення сесії Менської районної ради Чернігівської області. Попереднє зібрання депутатів проходило ще наприкінці минулого року. За цей час на розгляд набралося аж 34 питання.
Головним традиційно поставили «Про затвердження Комплексної програми профілактики правопорушень на 2011-2013 роки». Доповідач, начальник районної міліції Василь Ворона говорив про необхідність активізації зусиль влади та громадськості, побідкався на хронічну нестачу коштів на першочергові потреби, транспорт і т.д. Зійшлися на тому, щоб вимагати від органів місцевого самоврядування та підприємців встановити камери відеоспостереження в людних місцях.

Обговорення як цього, так і наступних питань пройшло гладенько і без дискусій. І лише розгляд земельних питань помітно розбудив дрімаючий зал. Хоч питання, на перший погляд, було рядовим.

Голова райдержадміністрації Анатолій Соломко подав на розгляд сесії проекти рішень про затвердження технічної документації по визначенню нормативної грошової оцінки щодо продажу права оренди земельних ділянок земель сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільгоспвиробництва на території Стольненської та Дягівської сільських рад. Після обговорення ці питання були проголосовані без проблем.
Чого не скажеш про затвердження технічної документації по визначенню нормативної грошової оцінки щодо продажу права оренди земельної ділянки площею 7,4623 га водного фонду ставок «Гусавка» на земельних торгах на території Локнистенської сільської ради. Обговорення наштовхнулося на протидію фракцій Української народної партії та ВО «Батьківщина». І хоч голова районної ради – регіонал Володимир Роговенко кілька разів і в різних варіантах піднімав це питання, а голова райдержадміністрації Анатолій Соломко намагався переконати депутатів, що лише технічна процедура і перевіряти там нічого, необхідної кількості голосів регіоналам так і не вдалося зібрати. Проект рішення зняли з розгляду. А в депутатів виникла підозра з приводу того, чому це голови так активно лобіювали прийняття проекту.

Чому опозиція у Менській районній ради виступає проти передачі ставків в оренду? Бо у деяких населених пунктах, приміром у Березні, вже мають гіркій досвід передачі водних об’єктів в оренду. І хоч Менщина – не берег Криму і не придніпровська зона, орендарі і в нас, як правило, діють нахабно. Впорядковують водойму, зариблюють її, ставлять охорону, яка не пускає селян до річки рибалити, ловити рибу чи навіть купатися. То навіщо це робити ще і в Гусавці?

Валерій Магула
депутат Менської районної ради Чернігівської області

Категорія: Погляд | Переглядів: 1137 | Додав: unp | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024