Понеділок, 06/Травня/2024, 06:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [723]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2012 » Січень » 10 » Навіщо збирає земельку в Чернігові КП «Паркування і ринок»?
Навіщо збирає земельку в Чернігові КП «Паркування і ринок»?
06:29
Улюбленою темою чернігівських ЗМІ неодноразово ставали сумнівні дії депутатського корпусу міської ради при виділенні земельних ділянок для ведення бізнесу.
При чому за деякі з таких рішень одностайно голосували начебто ідеологічні супротивники депутати фракції Партії регіонів та ВО «Батьківщини».

Наприклад, 31 серпня 2011 року сесія Чернігівської міської ради переважною більшістю голосів надала громадській організації інвалідів «Надія» земельну ділянку безпосередньо біля входу до Центрального ринку по вул. Кирпоноса, 40 під будівництво торгівельно-офісного приміщення.

Іншим рішенням ті ж депутати проголосували за виділення земельної ділянки іншій громадській організації «Допомога» по вул. Любецький для будівництва автостоянки.

Однак, такі рішення як ці скоріше виняток з правила.

Ніяких проблем не виникає для виділення земельних ділянок улюбленцю депутатів усіх фракцій – Комунальному підприємству «Паркування та ринок», яке в останні роки отримало чи не левову частку земельних ділянок для ведення своєї підприємницької діяльності.

Судіть самі.

На початок 2011 року у постійному користуванні цього підприємства знаходилося 55 земельних ділянок. А ще три роки тому їх було лише 7.

У 2010 році з них тільки 9 ділянок було освоєно і вони приносили прибуток. Інші земельні ділянки на початок 2011 року – це будівельні майданчики під торговельні ряди, павільйони, зупиночні комплекси (13 ділянок) та сезонні літні майданчики з продажу кеґового пива, які були введені в експлуатацію у другому-третьому кварталах 2011 року.

Частина цих земельних ділянок, як наприклад на розі вулиць Попова-Ціолковського, розташована в зелених зонах і для будівництва тимчасових торгових павільйонів із полегшених конструкцій потребує знесення дерев.

Але хиба це проблема для КП «Паркування та ринок».

Отже, КП «Паркування та ринок» перетворилося в чи не головного гравця на ринку дрібних торговельних послуг населенню і впевнено починає монопольно диктувати розцінки щодо вартості оренди торгівельної площ в місті.

Невже в місті над Десною руками депутатів міської ради створюється черговий монополіст? Мабуть, саме для цього депутати ще попереднього скликання міськради прийняли рішення про знесення усіх тимчасових павільйонів в місті, що належали дрібним підприємцям.

Однак, не має жодних гарантій, що через певний час КП «Паркування та ринок» разом з орендованими земельними ділянками продадуть «в одні руки». До речі, саме так сталося з ВАТ «Чернігівпродтовари», контрольний пакет якого міськрада продала власникам мережі сумнозвісного ПП «Союз» напередодні місцевих виборів 2006 року.

Сергій Соломаха



P.S. За інформацією директора КП «Паркування та ринок» Юрія Кулешова, підприємством за 2010 рік отримано доходів від реалізації послуг на суму 1 млн. 893 тис. грн., сплачено податків всього на суму 1 млн. 233,2 тис. грн., до бюджету міста перераховано 55,4 тис. грн. від збору за припаркування автотранспорту, 340,4 тис. грн. – ринкового збору. Доходи підприємства збільшились на 20% у порівнянні з 2009 роком.





Категорія: Погляд | Переглядів: 1030 | Додав: unp | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024