П'ятница, 26/Квітня/2024, 02:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2017 » Листопад » 22 » Розгін чернігівського євромайдану: судовий вимір чотири роки потому
Розгін чернігівського євромайдану: судовий вимір чотири роки потому
11:32
Тільки на початку 2015 року прокуратурою області під тиском громадськості за заявою постраждалих під час розгону чернігівського євромайдану 25 листопада 2013року Станіслава Тавлуя, Ірини Черенько, Сергія Соломахи, Світлани Жимолостнової, Володимира Сергеєнка було порушено 3 кримінальні справи проти полковника міліції Едуарда Гребенюка, судового виконавця Андрія Рокача і начальника міського управління юстиції Павла Вовка.
Іх було звинувачено в незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (ст. 340 ККУ) та зловживання владою або службовим становищем (ч.1 ст.364 ККУ).

Після тривалого розгляду у Деснянському районного у місті Чернігові, неодноразового повернення прокуратурі обвинувачувальних вироків судді Юрій Кулініч, Андрій Стебліна і Руслан Григор’єв виправдали усіх підозрюваних. Більш того, навіть звинуватили постраждалих в революційності і відмовилися брати до уваги їх свідчення.

Апеляційний суд 1 червня 2017 року відмінив рішення суду першої інстанції і засудив Е. Гребенюка до трьох років позбавлення волі зі штрафом у розмірі 8500 гривень, але звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном 1 рік. При цьому Е. Гребенюк, як заступник начальника Одеської міліції, за три тижні до звільнення з міліції в кінці 2014 року по закону про «люстрацією» отримав в Одесі трьохкімнатну квартиру в Шампанському провулку на відстані 15 хвилин пішої ходи до моря.

1 серпня 2017 року у Вищому спеціалізованому суді відкрито впровадження за касаційною скаргою засудженого Е. Гребенюка та його захисника на вирок Апеляційного суду від 1 червня 2017 року.

За апеляційними скаргами прокуратури і постраждалих в Апеляційному суді на розгляді перебуває справа А. Рокача, а в Апеляційному суді Київської області справа П. Вовка

2 листопада 2017 року у Апеляційному суді Київської області через неявку з невідомих причин колишнього начальника юридичного відділу Чернігівської міської ради Павла Вовка колегія суддів була вимушена перенести розгляд справи на 10-00 23 листопада 2017 року. Однак немає сумніву, що П.Вовк і його захисник А.Душин знайдуть "причину" для того щоб зірвати це судове засідання.

Перенесення розгляду апеляції з Чернігівського апеляційного суду відбулося на вимогу Павла Вовка і його адваката, які обгрунтували це упередженістю чернігівських суддів і участю їх у розгляді справ щодо інших обвинувачених у розгоні чернігівського майдану - полковника міліції Е.Гребенюка і судового виконавця А.Рокача.

Безумовно, розгляд апеляції за межами Чернігова значно обмежує права постраждадих, бо їздити до Києва за власний рахунок - справа невдячна.
Тому є всі підстави вважати, що П. Вовку вдасться вийти сухим із води і громада ніколи не дізнається яким чином йому, за власною ініціативою, особисто, у вихідний суботий день 23 листопада 2013 року вдалося о 17 год. 15 хв. зареєструвати у Чернігівському окружному адміністративному суді позов з вимогою фактично заборонити проведення безстрокового євромайдану, а також мобілізувати в ніч з суботи на неділю суддю Зайця для розгляду справи за його позовом, а вранці у понеділок, 25 листопада, надати рішення суду до виконавчої служби.
При цьому це рішення було винесено суддею О. Зайцем за межами позовних вимог, а саме: П. Вовк вимагав заборонити встановлення «малих архітектурних форм» на Красній площі і прилеглих частинах вулиць Шевченка, Магистратській, проспекту Миру, в той час як суддя Заяць значно розширив позовні вимоги і заборонив встановлювати "архітектурні форми" на Красній площі і прилеглих вулицях, а також визнав дії майданівців загрозливі для національної безпеки і життя людей. Але це не зупинило кваліфікованого і досвідченого юриста П. Вовка подати таке спотворене рішення суду до виконавчої служби.
Більш того, П. Вовк так поспішав, що передав до суду не копії, а оригінали ніким незареєстрованих листів від Чернігівської обласної організації «ДемАльянс» з повідомленням початок 23 листопада о 16-00 безстрокової акції-мітингу і сфальшованого листа начебто за підписом в. о. начальника міської міліції В. Парфентьєва про неможливість міліції забезпечити правопорядок в разі проведення безстрокової акції-мітингу «Чернігівській євро майдан» у сквері ім. Попудренка і відзначення 70-ї річниці голодомору біля П’ятницької церкви.


3 листопала 2017 року згідно указу Президента України №350/2017 «Про призначення суддів» на посаду судді Чернігівського окружного адміністративного суду призначено Олександра Зайця. Саме того суддю Зайця, який за незаконним поданням начальника юридичного відділу міської ради видав ухвалу фактично про заборону чернігівського євромайдану. Це рішення було скасоване Вищим адміністративним судом України 23 березня 2016 року і направлено на розгляд до суду першої інстанції.
24 квітня 2016 року міська рада відмовилася від свого позову.

19 листопада 2017 року на вимогу одного з постраждалих Сергія Соломахи, який був стороною під час розгляду справи проти Городнянсьої міської виборчої комісії представників ВО «Батьківщина»на місцевих виборах 24 грудня 2017 року в Чернігівському окружному адміністративному суді, суддя Заяць О.В. через звинувачення у причетності до незаконного розгону чернігівського євромайдану 25 листопада 2013 року, був вимушений взяти самовідвід.
Нажаль, представник ВО «Батьківщина» чомусь не підтримав відвід судді О. Зайця.







Підготував Сергій Соломаха
Категорія: Злочинність | Переглядів: 1263 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024