Четвер, 02/Травня/2024, 09:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2010 » Червень » 10 » Ступак: УНП вимагає усунути неука Табачника від роботи над підручниками з історії
Ступак: УНП вимагає усунути неука Табачника від роботи над підручниками з історії
03:49
Українська народна партія офіційно звинувачує міністра освіти та науки Дмитра Табачника у фальшуванні історії з метою дискредитації борців за незалежність України. З такою заявою виступив голова Чернігівської обласної організації УНП Володимир Ступак, коментуючи концепцію нового підручника історії для середніх шкіл озвучену паном Табачником, де лідерів ОУН-УПА Степана Бандеру та Романа Шухевича буде названо колабораціоністами. Оскільки, на думку міністра, в 1941-45 роки в Україні не існувало іншої держави крім СРСР, тому всі борці проти Радянського Союзу є ворогами України.

«30 червня 1941 року у Львові представники Організації Українських Націоналістів проголосили “Акт Відновлення Української Держави” та створили уряд на чолі з Ярославом Стецьком. Саме цій Українській державі, а не СРСР, служили Бандера, Шухевич і всі воїни УПА», - підкреслив голова Чернігівської обласної організації УНП.

Він також нагадав, що «Тарас Бульба-Боровець, який першим створив на Волині підрозділи самооборони, що теж називалися Українською повстанською армією, офіційно визнавав владу Української народної республіки в екзилі». «Аргументація міністра взагалі не витримує жодної критики, адже є простою калькою радянського трактування історії – хто був не за Радянський Союз, той був проти Радянського Союзу», - зауважив політик.

«Тому, Українська народна партія вимагає від керівництва держави заборонити Дмитру Табачнику переписувати історію України за радянським сценарієм та створити спеціальну комісію з найбільш авторитетних фахівців з історії, які свої наукові звання здобували не через політичні зв’язки, а багаторічною працею, в тому числі й у архівах. Саме ця комісія має займатися роботою над підручникам з історії, формувати не підручники історії Російської імперії, СРСР чи УРСР, а саме України», - підсумував Володимир Ступак.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
Української народної партії
Категорія: Заяви та звернення | Переглядів: 1038 | Додав: unp | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024