Субота, 18/Травня/2024, 15:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [323]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [727]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2022 » Грудень » 19 » 299-й день. Святкуватимемо разом з цивілізованим Світом і День Святого Миколая, і День ЗСУ
299-й день. Святкуватимемо разом з цивілізованим Світом і День Святого Миколая, і День ЗСУ
15:05
299-й день.

Великої визвольної війни Українського народу проти московських комуно-нацистських терористів.

Ранок ясний, сонячний і морозний. Начебто, як на Водохреща.

За ніч арктичне повітря настільки заморозило невчасно прибраний з тротуарів сніг, що комунальникам потрібно або витрачати купу солі і піску, або довбати лід.

Невже владі і власникам крамниць в центрі міста не зрозуміло, що тільки вчасне прибирання свіжого снігу поліпшить ситуацію та кардинально зменьшить травматизм містян від падінь, отруєння довкілля, а також витрати на пісок і сіль та довбання льоду?

Звісно, що для прибирання снігу влада повинна в разі потребі залучати не тільки комунальників, але й власників крамниць, підприємств, бюджетні установи, безробітних і волонтерів.

Тим часом в ночі з 18 на 19 грудня, коли вболівальники збірної Аргентини по футболу святкували перемогу на чемпіонаті світу в Катарі, а у юдеїв у Західній пів кулі ще горіли перші дві свічки на честь Хануки - свята святості й чистоти, свята перемоги добра над злом, світла - над пітьмою, свята надії, ворог з східної частини Азовського моря вкотре здійснив терористичну атаку іранськими дронами-камікадзе Shahed на об’єкти критичної інфраструктури. Найбільше дісталося Києву і області.
Силами оборони України збито 30 дронів з 35.

Прикро, але Міжнародна федерація з футболу (ФІФА) напередодні заблокувала звернення Шостого Президента України до Світу з закликом підтримати українську "формулу миру" перед початком фінального матчу чемпіонату по футболу між збірними Аргентини і Франції.
Так, звісно, ж футбол - поза політикою.
І це вже не до сміху.

Цікаво, що ж тоді на фінальній грі і врученні нагород робив "голуб миру", схоже "руzzкого міру", президент Франції Мануєль Макрон?

19 грудня - День адвокатури.
Професійне щорічне свято, встановлене у зв'язку великим громадським значенням цієї правозахисної інституції указом Другого Президента України № 1121/2002 від 2 грудня 2002 року.
До речі, головою адміністрації Другого президента тоді був одіозний Віктор Медведчук 12.06.2002 - 21.01.2005) - адвокат вбитого тоталітарним режимим українського поета поета-диседента Василя Стуса.

Якось сумно святкувати саме в цього дня, після ліквідації 16 грудня Верховною Радою України ОАСК на чолі з Павлом Вовком - фактичної капітуляції перед комуно-судівською номенклатурною мафією і адвокатури, і суспільтства, і влади.

19 грудня – за юліанським календарем День святого Миколодая (у народі - Зимовий Миколай) - день святкування та вшанування пам'яті християнського святого Миколая Мирлікійського (Чудотворця).

Церкви, що дотримуються григоріанського та новоюліанського календарів, відзначають це свято 6 грудня, а ті, що юліанського - 19 грудня, бо у них за цим календарем - 6 грудня.

За народною традицією, вночі перед святом Святий Миколай залишає чемним дітям подарунки під подушками.

Тому напередодні свята діти пишуть до нього листи зі своїми побажаннями та вкидають їх у поштову скриньку, або кладуть на вікно. Чемні діти знаходять під подушкою подарунок, а неслухняні - прутик.

Московський комуно-савєтський тоталітарний режим з середини 30-х років минулого століття намагався системно підмінити Святого Миколая на культ Діда Мороза і міфічної Снігуроньки.

Слава Богу і небайдужим людям в Україні, це, здається, не вийшло…

Серед прикмет, що пов'язані з цим днем: великий іній - на врожай хліба.
Якщо ж на Зимового Миколая йде дощ - гарно вродить озимина.
Мороз цього дня означав великий врожай хліба й городини.

Якщо ж у цей день дороги засипле снігом, зима буде холодною і затяжною.

До речі, ім’я Микола давньогрецького походження. Воно складається з двох слів – «ніка» («перемога») і «лаос» («люди», «народ»), що в перекладі означає «переможець народів».

МИ – ПЕРЕМОЖЕМО!

І святкуватимемо 6 грудня разом з цивілізованим Світом і День Святого Миколая, і День ЗСУ, а 25 грудня – Різдво та, як завжди, 1 січня – Новий Рік.

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХ ПОСІПАКАМ!

СЛАВА УКРАЇНІ!



На світлині: козацький похідний родинний Св. Миколай (двостороння ікона, масло на лануні, кінець ХІХ ст.)
Категорія: Погляд | Переглядів: 177 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024