П'ятница, 19/Квітня/2024, 17:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [721]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2020 » Листопад » 22 » У Чернігові проведено пам’ятний захід з нагоди Дня Гідності та Свободи
У Чернігові проведено пам’ятний захід з нагоди Дня Гідності та Свободи
12:33
20 листопада біля стели Героям Небесної Сотні у Чернігові відбувся пам’ятний захід з нагоди Дня Гідності та Свободи, на який зібралися учасники Євромайдану, представники громадськості та влади.

Заупокійну літію за Героями Небесної Сотні відправив отець РОМАН, настоятель Кафедрального собору святої великомучениці Катерини Православної церкви України. «Згадаймо буремні події Революції Гідності, вшануємо Героїв, які врятували країну від деспотії та рабства! Скажемо рішуче «Геть!» промосковській колоні!», — закликав під час відкриття відзначення Сергій ЧЕРНЯКОВ, модератор заходу, активний учасник Революції Гідності, вчений секретар Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

«Всі три революції в новітній історії України відбулися за складних погодних умов. Але сніг, морози, завірюха не злякали українців, не зломили їх волі до свободи. Не зупинили їх навіть кулі. Це силовики почали розбігатися та відступати при перших пострілах в їх бік, тоді як Героїв Небесної сотні розстрілювали снайпери, а вони, беззбройні, все одно невпинно йшли вперед. Бо для них свобода, честь і гідність — не просто слова. Це основоположні цінності, задля відстоювання яких вони ладні були покласти життя», — наголосив Сергій ГОРОБЕЦЬ, представник Українського інституту національної пам’яті.

На пам’ятному заході виступили учасники Революції Гідності 2013-2014 років: Анна КОВАЛЕНКО, голова Чернігівської облдержадміністрації; Сергій СОЛОМАХА, громадський діяч, активний учасник трьох революцій; Надія ГАЛКОВСЬКА, поетеса і громадський діяч; Володимир ПЕТРУШАНКО, юрист, голова Чернігівської обласної організації НРУ; Славко ЖУРАВЕЛЬ, поет і громадський діяч.

Захистити і зберегти моральні цінності, здобутки Революції Гідності та Свободи, досягнуті ціною неймовірних зусиль Українського народу з такими жертвами та стражданнями, пам’ять про це героїчне волевиявлення, зупинити реванш антидемократичних і проросійських сил, створити умови для переможного миру й подальшого руху країни до успіху та процвітання — саме таке розмаїття думок і закликів було у виступах.

Світлини Віктоора Кошмала

Сергій Бутко,

Український інститут національної пам’ят

і
Категорія: Анонси. Події | Переглядів: 507 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024