Понеділок, 06/Травня/2024, 10:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [723]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2011 » Травень » 9 » У Чернігові в день капітуляції Німеччини вшанували пам’ять жертв Другої світової війни
У Чернігові в день капітуляції Німеччини вшанували пам’ять жертв Другої світової війни
14:11
У Чернігові в день капітуляції Німеччини вшанували пам’ять жертв Другої світової війни
8 травня 2011 року у Чернігові біля меморіалу «Жертвам фашизму» Чернігівська обласна організація Української народної партії вшанувала пам’ять жертв Другої світової війни.

Настоятель Кафедрального собору Святої великомучениці Катерини Української православної церкви Київського Патріархату отець Євген Орда здійснив поминальне богослужіння за загиблими захисниками Вітчизни та жертвами війни.

Голова Чернігівської міської організації УНП Сергій Черняков підкреслив, що у Другій світовій війні воювали дві тоталітарні держави – нацистська Німеччина з союзниками і комуністичний СРСР. Від коричневої чуми нацизму світ врятували саме український та інші народи всупереч бездарному і антинародному керівництву Сталіна та його кліки.
Він наголосив, що УНП категорично засуджує на День Перемоги використання червоного прапора – це цинічне приниження пам’яті жертв комуністичного тоталітаризму.
Заступник голови Чернігівської обласної організації УНП Сергій Соломаха нагадав, що меморіал «Жертвам фашизму» створено на місці, де у 1941 і 1943 роках частини Червоної Армії, в районі Подусівки, вели бої з німецькими військами під час оборони та визволення Чернігова. Під час окупації міста гітлерівці на території Подусівки вчинили криваву розправу над полоненими воїнами Червоної Армії та мирними жителями. Восени 1943 року судово-медична експертна комісія на узліссі, на Південь від Подусівського хутора, виявила і дослідила 11 могил, в яких поховано близько 15 тисяч громадян, розстріляних та замордованих окупантами. А 8 травня 1975 року тут відкрито меморіал.
С. Соломаха заявив, що його батько – фронтовик, який пройшов з боями з Чернігова до Берліна, вважав 9 травня не святом, а кінцем війни. І так вважало багато тих, хто із зброєю в руках розгромив нацистського ворога.

Поетеса Надія Галковська привернула увагу до такого знаменного збігу дат, що 66-та річниця капітуляції Німеччини співпала з міжнародним святом – Днем матері. У травні, коли природа Мати виряджає свою доню Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері. Галковська наголосила: «Ми з вдячністю згадуємо всіх матерів, які захищали й оберігали своїх дітей у ті страшні часи лихоліття, вшановуємо пам’ять всіх загиблих від рук окупантів».

Делегація УНП поклала вінок і квіти до стели та могил біля Меморіалу «Жертвам фашизму» та вшанувала пам’ять захисників і жертв війни хвилиною мовчання.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП

Категорія: Анонси. Події | Переглядів: 1125 | Додав: unp | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024