П'ятница, 26/Квітня/2024, 15:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2010 » Квітень » 19 » Українська народна партія вимагає заборонити КПУ
Українська народна партія вимагає заборонити КПУ
15:36
Звернення Української народної партії

Українська народна партія звертається до Міністерства юстиції з вимогою зняти з реєстрації Комуністичну партію України, яка була зареєстрована у жовтні 1993 року. Українська народна партія переконана, що ще однією підставою для скасування реєстрації Комуністичної партії є возвеличення культу особи СТАЛІНА, який, згідно рішення Апеляційного суду Києва, визнаний винним в організації Голодомору 1932-33 років, тобто геноциду українського народу.
Публічне возвеличення особи визнаної злочинцем відбувається за сприяння народних депутатів, членів фракції Комуністичної партії України. Зокрема, нещодавно народний депутат України від КПУ Катерина САМОЙЛИК заявила, що пам'ятники СТАЛІНУ повинні бути встановлені в усіх обласних центрах Західної України. Окрім того, Запорізька обласна організація КПУ ініціювала встановлення пам'ятника Сталіну у Запоріжжі з нагоди відзначення 65 річниці завершення Великої Вітчизняної війни.
Невже забули, що щонайменше два роки (1939-1940) сталінське комуністичне керівництво було союзником ГІТЛЕРА, а перші дні і місяці війни комуністичне керівництво СРСР надзвичайно злочинно організувало опір німцям, що призвело до масових жертв червоноармійців та мирного населення.
Українська народна партія наголошує, що на сьогодні Міністерство юстиції має всі підстави скасувати реєстрацію Комуністичної партії та заборонити її діяльність. Умови для цього виникають у зв’язку із теперішньою діяльністю цієї партії, що перетворилася на радикальну екстремістську організацію, пропагує культ насильства, зокрема вимагає публічного вшанування особи визнаної організатором геноциду українського народу. Українська народна партія відзначає, що згідно указів Президії Верховної Ради України “Про тимчасове припинення діяльності Компартії України” від 26 серпня 1991 року та “Про заборону діяльності Компартії України” від 30 серпня 1991 року накладалася заборона на саме існування партії з такою назвою. Зважаючи на те, що Укази Президії Верховної Ради України ніхто не скасовував, рішення тодішнього міністра юстиції Василя ОНОПЕНКА офіційно зареєструвати КПУ у жовтні 1993 року є незаконним.
Крім того, возвеличення культу особи СТАЛІНА суперечить українському законодавству, нормативним актам міжнародних організацій, зокрема Ради Європи та ОБСЄ, та самим нормативним документам КПРС, зокрема рішенням 20 з’їзду КПРС, що відбувався 14-25 лютого 1956 року.
Зважаючи на вищевикладене, теперішнє керівництво Міністерства юстиції повинно виправити помилку 1993 року, допущену тодішніми керівництвом Міністерства юстиції, та скасувати незаконну реєстрацію КПУ, заборонивши її функціонування на території України.
Категорія: Заяви та звернення | Переглядів: 1010 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024