Понеділок, 29/Квітня/2024, 10:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2010 » Листопад » 30 » УНП: навіть за умови ліквідації малого бізнесу, великий - все одно не сплачуватиме податки в повному обсязі
УНП: навіть за умови ліквідації малого бізнесу, великий - все одно не сплачуватиме податки в повному обсязі
19:41
«Чечетов лукавить, коли говорить про «реальні обороти» у звітностях великого бізнесу, який зазвичай уникає оподаткування, використовуючи недоліки податкового законодавства, - в тому числі, спрощеної системи оподаткування», - заявив експерт з економічних питань, член Центрального Проводу Української народної партії Борис Кушнірук.
За словами експерта, «з цими порушеннями податкового законодавства потрібно було боротися, а не знищувати цілу галузь, чим нині займається владна команда». «Типовою є ситуація, коли у великій мережі супермаркетів працівники оформлені, як приватні підприємці на єдиному податку, - коментує ситуацію Кушнірук. – Крім того, нерідко здійснюється «відмивання» коштів через фіктивно зареєстрованих підприємців».

На думку економіста, «саме посилення контролю за податковими порушеннями великого бізнесу мало б стати головною метою держави». «Жоден малий підприємець не має таких державних преференцій, які отримує великий бізнес, завдяки політичному «лобі» у парламенті, - прокоментував ситуацію КУШНІРУК. - Це і пільгові безвідсоткові кредити, і відтермінування сплати податків, і пряма державна допомога на мільйони гривень». Від імені УНП економіст закликав уряд «прислухатися до фахівців і спростити податковий облік».

На його думку, «чим простішою та прозорішою буде податкова система, тим важче приховувати різного роду «тіньові» оборудки». За словами Кушнірука, «саме цього прагнула УНП, коли пропонувала свої доповнення до Податкового кодексу».

Прес-служба УНП

Категорія: Громада та Влада | Переглядів: 967 | Додав: unp | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024