П'ятница, 26/Квітня/2024, 03:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Лютий » 22 » УПЦ-РПЦ - еталон лукавства
УПЦ-РПЦ - еталон лукавства
13:28
Російська Православна Церква в Україні, або еталон лукавства

Дорогі у Христі браття і сестри, в ці неспокійні дні для нашої держави Церква має підтримувати свою паству і відкрито визначитись на чиєму вона боці – за Україну, чи за агресорів з Росії.

Українська Православна Церква Київського Патріархату одразу чітко визначилась за підтримку батьківщини України.

Українська Православна Церква Московського Патріархату і по нинішній день не може чітко і одноголосно визначитись чи підтримує Україну, державу в якій вони живуть і служать, чи підтримують державу агресора – Росію і терористичні об’єднання сепаратистів. Ця ситуація розкриває нам що однодумності і соборності в цьому питанні в них нема.

Навіть сама назва цієї Церкви вже є лукавством, особливо за нинішніх обставин, називаючи себе Українська Православна Церква і не підтримуючи Україну. Вони мали б і називатись відповідно - Російська Православна Церква в Україні.

Нещодавно читаючи місцеву газету «Наше слово» знайшов цікаву статтю Анатолія Фурмана, в якій написано – «Першим у міській Свято-Троїцькій церкві пройшов молебень за єдину і незалежну Україну, за мир, любов і злагоду у нашій державі.» Прочитавши це, виникло питання, а чому представники Московського Патріархату Менського округу так довго очікували, щоб помолитись, бо неспокій і загроза в нашій державі вже майже рік? Натомість представники Української Православної Церкви Київського Патріархату з перших днів майже кожного богослужіння возносять подібні молитви до Бога.

Називаючи себе канонічними, треба про канони не тільки балакати, але знати їх і дотримуватись. Передача в 1686 році канонічної юрисдикції від Константинопольської Патріархії Київської митрополії під юрисдикцію Московського Патріархату буквально через рік, в 1687 році, було засуджено і визнано як акт симонії, тобто хабарництва,- неканонічне, протиправне і невідповідне християнству.

Патріарший і Синодально-Канонічний Томос, виданий Царгородським Патріархом Григорієм 13 листопада 1924 року, підтверджує, що жодних, канонічних прав на Київську митрополію Московський Патріархат не мав і не має.

Ті представники Московського Патріархату які задурюють голови людей і переконують заново здійснювати таїнства та обряди , повторюючи їх, грішать самі і людей підбурюють бути співучасниками цього гріха.
Російські терористичні об’єднання сепаратистів вбивають Українських воїнів, а представники Московського Патріархату їх хоронять. Представникам Київського Патріархату в місті Мена пропозиції поховання місцевих воїнів України не надходило.

Представники Московського Патріархату, отримавши нагороди від Путіна, такі як - митрополит Онуфрій, предстоятель Української Православної Церкви Московського Патріархату, Агафангел, митрополит Одеський і Ізмаільський, Іларіон, митрополит Донецький і Маріупольський, Сергій, митрополит Тернопільській і Кременецький, митрополит Павло, намісник Київо-Печерської лаври, митрополит Августин, головний духівник Зброїних Сил і міліції України та багато інших, якщо вони є патріотами України, то в умовах російської агресії та окупації Криму мали б публічно відмовитися від своїх кремлівських нагород, як патріарх Філарет відмовився приймати нагороду від Януковича.

Якщо їм цяцьки від Путіна дорожчі – то нехай і скажуть українському народу, який зробить висновок, хто є хто.

Отець Володимир ШЕМЕНДЮК,
настоятель Свято-Георгієвського храму
місто Мена
Категорія: Церква та суспільство | Переглядів: 1315 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024