Субота, 27/Квітня/2024, 01:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2015 » Червень » 25 » В Чернігівській ОДА думали про виконання закону щодо декомунізації
В Чернігівській ОДА думали про виконання закону щодо декомунізації
21:17
Через місяць після вступу в силу законів про декомунізацію зібралася робоча група в Чернігівській обласній адміністрації під керівництвом першого заступника голови ОДА Леоніда Сахневича.

Після вступного ознайомлення з порядком виконання законів - а часу для цього не багато, особливо враховуючи літні відпустки - члени групи провели обмін думками. І тут було дивно чути якісь назадницькі натяки керівника комісії ... Реформатори при владі, що й казати...

Представник Інституту національної пам'яті Сергій Бутко наголосив, що питання перейменування вулиць та населених пунктів - це питання національної безпеки. Адже якби декомунізація проводилася всі ці роки - не було б підтримки на Донбасі проросійським силам.

Я також підкреслив, що "Просвіта" всі роки незалежності виступала за звільнення наших вулиць та населених пукнтів від тягаря комуністичної пропаганди, але нас називали екстремістами та націоналістами. Тепер же, перейшовши через розстріл Небесної сотні, влада, хоч ментально і не змінилася, мусить проводити декомунізацію.

І тут постає багато питань - скажімо, яка позиція Щорської міської ради, без якої важко провести повернення місту історичної назви - Сновськ? А як перейменувати село Жовтневе Прилуцького району, якщо воно не має історичної назви, бо утворене в 1930-і роки? А чи захочуть мешканці села Свердловка Коропського району жити в селі з історичною назвою Псарівка (там була псарня новгород- сіверського князя)?

В.о. генерального директора Національного архітектурно- історичного заповідника "Чернігів стародавній" Юрій Соболь запропонував створити робочу групу з істориків та краєзнавців, яка займеться підготовкою перейменувань. Пропозиція була прийнята.

А голова обласної організації Народного Руху Сергій Черняков представив брошуру "Чернігів європейський", видану "Просвітою", Рухом та "Апельсином" - у ній по місту подано всю потрібну інформацію: і вулиці, які треба перейменувати, і пропозиції по увічненню видатних земляків. Міській раді треба тільки взяти готову працю і прийняти рішення.

На адресу директора Чернігівського історичного музею імені В.Тарновського Сергія Лаєвського прозвучала критика - поширюєтсья інформація про радянський характер експозиції музею, а керівництво закладу не реагує. С.Лаєвський запевнив, що критика необ'єктивна...

Василь ЧЕПУРНИЙ
Категорія: Європейська інтеграція | Переглядів: 836 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024