Неділя, 28/Квітня/2024, 02:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2012 » Вересень » 6 » Валерій Сарана – кандидат в народні депутати України за списком Союзу патріотичних сил «Наша Україна»
Валерій Сарана – кандидат в народні депутати України за списком Союзу патріотичних сил «Наша Україна»
11:00
Ще від часів боротьби за незалежність України Ви були лідером Чернігівського Руху. Ви випробуваний патріот. В часи відступу державної політики від національних витоків саме Валерій Юрієвич Сарана був зберігачем національної пам'яті, бо працював директором філії музею «Меморіальний комплекс пам'яті Героїв Крут».

- Хто Ви сьогодні?

- З огляду на свій вік я вже пенсіонер. Але пенсіонер з активною життєвою позицією. Я беру участь в громадському і політичному житті області і країни. Член найстарішої патріотичної політичної партії, активно співпрацюю с товариством «Просвіта». Все, що відбувається нині в державі мене дуже хвилює і я надзвичайно вболіваю за її майбутнє.

- Ви йдете в народні депутати від Союзу патріотичних сил «Наша Україна». Сьогодні Ви і Ваша політична сила –Українська народна партія знову з Ющенком. Але ж так багато його «Любих друзів» відвернулась від нього.

- Я ніколи не був членом комуністичної партії, не міняв партійні квитки, не змінював переконань. Ідеологічні засади моєї партії, мої особисті і партії «Наша Україна» однакові. Я переконаний, що члени команди, які йдуть під прапором Союзу патріотичних сил «Наша Україна» ніколи не стануть «тушками». Всі, хто міг ними стати відійшли і слава Богу. Ми не ідеальні, але ми – українці і ми – патріоти. Не дивлячись на допущені Ющенком помилки, перш за все кадрові, він був і залишається носієм національної ідеї, якій я присвятив своє життя...
Тому я з ним.

-Що Ви думаєте про політику, яку проводить нинішня влада? Ваше життя і життя Ваших близьких «покращилось вже сьогодні»?

- Партія регіонів на кожному кроці твердить про те, що «руїну подолано, стабільності досягнуто». Гірко це чути. Саме зараз почалась руйнація національних цінностей, знищення мови корінного етносу, здобутків покращення добробуту, що відбулися за демократичної влади. Давайте згадаємо: за Ющенка відбулося зростання пенсій у 5 разів - щорічно на 100%. При Януковичу, в рік - на 10-12%. При Ющенкові мінімальна заробітна плата за 5 років зросла у 5 разів, на 50% щорічно, при нинішній владі - на 22% кожного року. Тому я думаю, суттєво і стабільно покращується життя лише в представників партії регіонів і олігархів.

-«Ми створили українську державу, тепер нам залишилося створити українську націю» - так говорить Віктор Ющенко. Чи можливо це зробити за нинішньої влади і чи має це значення для росту добробуту кожного з нас?

В економіці повинен переважати принцип національного інтересу. Українська нація буде повноцінною тільки тоді, коли наші громадяни не будуть заробітчанами за кордоном, а будуть працювати на національну економіку, на національний інтерес. А це можливо тільки за патріотичної національної влади, яка зокрема передбачає формування національного середнього класу.

- Які європейські цінності ми почали і продовжуємо втрачати за нинішньої влади?

- Свобода слова, свобода зібрань, відкрита держава, засудження тоталітарного минулого, демократія, а не авторитаризм. Це було за президентства Ющенка. Сьогодні ми почали це втрачати. Мене не полишає відчуття, що за нинішньої влади існує реальна загроза втрати української державності. Тому завдання кожного патріота – державника добиватися заміни існуючої влади.

Ваше кредо. В. Ю.?

- « Завжди тримай порох сухим». Думаю, що сьогодні для мене і моїх побратимів - рухівців, а їх колишніх не буває, це кредо, чи можливо,заклик є дуже актуальним.
Бо як сказав Тарас Шевченко: «Борітеся - поборете, вам Бог помагає!».

Чернігівська прес-служба "Нашої України"
Категорія: Погляд | Переглядів: 980 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 1
1 Valjean  
Life is short, and this atrcile saved valuable time on this Earth.

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024