П'ятница, 26/Квітня/2024, 06:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [322]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [722]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2021 » Липень » 19 » Отаманщина: вибори депутата Крутянської сільської ради не відбулися втретє
Отаманщина: вибори депутата Крутянської сільської ради не відбулися втретє
11:38
Крутівський сільський голова, доктор філософії Олег Бузун і його команда депутатів, не зважаючи на звернення Ніжинської районної ради, постійної комісії обласної ради з розвитку та реформування місцевого самоврядування та європейської інтеграції з вимогою не порушувати права громадян України, відмовляють у виділенні коштів і тому зірвали спочатку проміжні вибори депутата Крутівської сільської ради 28 березня 2021 року, а потім повторні вибори 23 травня та 18 липня 2021 року від сіл Пам'ятне і Печі на території яких розташований всесвітньо відомий Меморіал Героїв Крут.

Водночас відповідно до частитни другої, дев’ятої ст. 195 Виборчого кодексу України «рішення про призначення повторних місцевих виборів приймається відповідною територіальною виборчою комісією не пізніш як у десятиденний строк з дня настання обставин, передбачених цим Кодексом, для призначення таких виборів або з дня припинення обставин, що стали підставою для припинення виборчого процесу відповідних місцевих виборів.
У разі невиконання територіальною виборчою комісією вимог цього Кодексу (бездіяльність виборчої комісії) щодо призначення повторних чи проміжних місцевих виборів такі вибори можуть бути призначені Центральною виборчою комісією у п’ятиденний строк з дня виявлення бездіяльності відповідної територіальної виборчої комісії. У разі бездіяльності територіальної виборчої комісії рішення про початок виборчого процесу може прийняти Центральна виборча комісія."


Тому або Крутівська сільська територіальна виборча комісія, або ЦВК згідно вимог ВКУ повинні ВЧЕТВЕРТЕ(!) призначити вибори депутата Крутівської сільської ради.

І останнє.

Варто вкотре нагадати, що завдяки децентралізації сільські, селищні, міські ради, не тільки міст обласного значення, отримали повноваження вирішувати УСІ (!) земельні питання на території своїх територіальних громад.

Таким чином свідоме блокування крутівським сільським головою О.Бузуном і його командою обрання депутата - повноважного представника мештакаців сіл Пам'ятне і Печі у сільській раді при вірішенні земельних питань є грубим порушенням їх конституційних прав.



Сергій Соломаха
Категорія: Погляд | Переглядів: 478 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024