Четвер, 09/Травня/2024, 15:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [323]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [725]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2024 » Березень » 9 » 745-й день. Імперія-домовина розвалиться… і з-під неї встане Україна!
745-й день. Імперія-домовина розвалиться… і з-під неї встане Україна!
12:20
745-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти орд московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Календарна весна радує денним сонячком, але через нічні мінусові температури не поспішає запанувати остаточно.
Станом на ранок 8 березня рівень води в р. Десна становив 593(-1) см над "0" поста.
Польські "фермери" тільки посилюють протистояння зі своєю владою і Брюсселем, а заручниками цього залишається Україна, якій продовжують блоковати пункти пропуску на кордоні з ЄС.

Поки українці сподіваються, що після визначення Трампа кандидатом у президенти США від Республіканської партії, він змінить ставлення щодо надання допомоги США Україні, хоча б військової у розмірі 47 млрд. доларів, ворог продовжує наступати та нищити інфраструктуру. Найбільше страждає Одеса, Харківщина, Донеччина, Херсонщина.

Шостий Президент України остотачно, незавжаючи на шквал обурення в соціальльних мережах, вирішив проблему з рейтингом звільненого головнокомандувача ЗСУ і чомусь без попередньої згоди з урядом Великої Британії одноосібно оголосив, що «опальний» генерал Залужний працюватиме там послом.

Водночас на тлі нерішучості прем'єр-міністра ФРН щодо надання Україні далекобійних ракет, активізувався президент Франції з ніціативами щодо використання військових країн НАТО у війні в Україні.
Більш того, 7 березня Франція підтвердила свою “непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності” Республіки Молдова та уклала в Парижі пакт про оборону між двома державами. Лідери двох країн звернулися до РФії з вимогою “вивести свої незаконно розміщені сили на території Молдови”. Тож не виключено, що французьські війська опиняться в Молдові раніше, ніж в Україні.

7 березня 2024 року Швеція після довгих зволікань від Угорщини і Туреччини слідом за Фінляндією, яка до 1806 року входила до її складу, офіційно вступила в НАТО і стала 32 членом Альянсу.
До речі, Швеція приєдналася до Партнерства заради миру 9 травня 1994 року, а офіційно подала заявку на вступ до НАТО 18 травня 2022 року.

Таким чином відбулася історична подія - завершився більш ніж 200-річне вимушене перебування протестанської Швеції у нейтральному статусі після поразки у Великій Північній війні (22.02.1700 – 10.09.1721) від коаліції до якої, крім Московського царства, входили, зокрема, ще й Гетьманщина, Саксонія, Прусія, Річ Посполита, Данія-Норвегія.
Це спричинило до перетворення нащадка Золотої Орди - Московського царства у Російську імперію (1721-1917) - нову домінуючу силу в Балтійському регіоні. Після Другої світовою війни значна частина якого опинилася під окупацією СССР.

Звісно, вступ Швеції до НАТО навряд чи покращить ставлення шведів до короля Карла ХІІ, який програв московськом царю Петру І битву під Полтавою у 1709 році, але сподіваємось спонукатиме українців вивчати власну правдиву історію боротьби за незалежність.

Сподіваємося, що Україна також невдовзі приєднається до НАТО і ще буде кінцем існування більш ніж 300-літнього московського імперіалізму.

На жаль, на треьому році великої війни 8 Березня – Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир (за рішенням ООН від 1977 року) схоже поступилося сексистсько- -рашистському святу «8 Марта». Це яскраво засвідчили черги за тюльпанами і вітання як чоловіків зі святом весни-краси жінок в соціальних мережах.

9 лютого – 210-а річниця з дня народження Тарааса Григорович Шевченка (25 лютого (9 березня) 1814, с. Моринці, Звенигородський район, Черкаська область— 26 лютого (10 березня) 1861, Санкт-Петербург), діяча українського національного руху, українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, гравера, етнографа, громадського діяча, національного героя і символу України.
Як і 10 років тому під час Революції гідності ювілей Кобзаря не відзначається на належному державному рівні, а його велич і внесок у боротьбі українців за волю і незалежність просто замовчуються.
Не були присутні перші особи області і на офіційному вшануванні Кобзаря біля його пам'ятника на Валу в Чернігові.

Більш того, спадщину Кобзаря дехто намагається ще й викоростовувати для аргументації власного несприйняття на генному рівні гетьмана Богдана Хмельницього і при цьому прирівнювати шевченківський «Кобзар» до Тори.

Немає сумніву, що вкрай потібно переосмислювати імперсько-комуністичну спадщину щодо Шевченка і Хмельницького та відкинути комуно-савєтську і імперську облуду, але це повинні робити в першу чергу самі українці.
Велика війна з рашизмом повинна прискорити цей процес, який схоже гальмується чинною владою.

Переконаний, що як і пророкував Тарас Шевченко «імперія-домовина розвалиться… і з-під неї встане Україна!»

СЛАВА СИЛАМ ОБОРОНИ УКРАЇНИ!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ І ЇХНІМ ПОСІПАКАМ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 127 | Додав: Соломаха | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024