Неділя, 19/Травня/2024, 04:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [257]
Анонси. Події [323]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [259]
Погляд [727]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2024 » Травень » 5 » 802-й день. ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОСКРЕСЛА Й УКРАЇНА!
802-й день. ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОСКРЕСЛА Й УКРАЇНА!
10:22
802-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти орд московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Після кількох по літньому сонячних днів, захмарило. Тож спекотного літа доведеться ще трохи почекати.
Нашестя хрущів травневих, яке спостерігається що чотири роки, триває.
Весняна повінь таки прийшла. Рівень води в р. Десна станом на ранок 5 квітня становив 609 см над "0" поста, що на 15 см більше ніж було на 4-7 березня.

Зранку 29 квітня Польща нарешті припинила блокування руху вантажних транспортних засобів перед останнім заблокованим пунктом пропуску «Гребенне – Рава-Руська», яке розпочалося 6 листопада 2023 року. Водночас на в’їзд до Польщі і надалі не пропускатимуть вантажівки, які переміщують зернові культури. Цей вид вантажу може слідувати по території Польщі винятково в режимі транзиту.
Натомість ЄС надав польським фермерам шалену додаткову дотацію на одну тонну реалізованої пшениці у розмірі 50 - 70 євро та встановив з червня квоти на наше збіжжя.
Чекаємо на чергові блокування Польщею і іншими країнами кордону України.

Ворог продовжує вперто наступати на Східному фронті та нищити з повітря Харків, Одесу інші міста і села. Зокрема, рашисти застосували в Одесі балістичну ракету з касетною боєголовкою.
Вкрай важко Силам оборони України на підступах до Часового Яру і під Очеретиним, де стався прорив першої лінії нашої оборони.

Водночас протистояння між Чернігівською МВА і міської радою на чолі з в.о. міського голови секретаря ради викликає занепокоєння і вже наносить пряму шкоду чернігівцям. 2 травня місто було на межі транспортного колапсу якби не транспорт КП «Чернігівське тролейбусне управління», бо четверо приватних перевізники через недоотримання компенсації за перевезення не вийшли на маршрути. Після вручання начальника ОВА і ради оборони області перевезення відновилися, але осад залишився.

5 травня - Великдень, Воскресіння Христове, Пасха, Паска (грец. πάσχα, лат. Pascha, івр. פסח‎ песах — проходження повз) за новоюліанським календарем — найдавніше християнське свято, головне свято богослужебного року.
На Великоденні свята вночі і рано вранці відбуваються богослужіння в церквах, освячення крашенок, пасок, а також святкування у колі сім'ї, народні гуляння, відвідування хресних батьків й родичів, могил рідних.

На жаль, саме Воскресіння Христове стало чи головним чинником розбрату між католицькою і православними церквами. Адже Григоріанська пасхалія: перша неділя після повного місяця, що настає не раніше дня умовного весняного рівнодення 21 березня. Натомість Олександрійська пасхалія за юліанським календарем вважає днем умовного рівнодення 3 квітня.
Це спричиняє те, що за григоріанським календарем Воскресіння Христове припадає, як правило, на період 23 березня – 23 квітня, а за юліанським - з 8 квітня по 6 травня.
Через календарні розбіжності трапляється, що в Католицькій церкві Великдень припадає на єврейську Пасху - Песах, а іноді навіть і раніше неї, як, наприклад, у 2024 році на 31 березня. Тому православні церкви не приймають григоріанської пасхалії, попри те, що 10 з 16 автокефальних православних церков відзначають нерухомі свята за новоюліанським календарем.
Головний аргумент проти святкування Великодня за григоріанським календарем те, що свято іноді випадає на дату раніше Великодня за єврейським календарем або на той самий день, а це деякими візантійськими каноністами розглядалося як начебто порушення 7-го апостольського правила.

Цікаво, що у 2025 році Великдень за григоріанським, юліанським і новоюліанським календарями має спільну дату 20 квітня. Більш того, святкування Воскресіння Христового у 2025 році відбуватиметься під час Песаху, який юдеї святкують 12 - 20 квітня.

Мабуть тому у заявах Ватикану та православних церков йдеться про досягнення до 2025 року консенсусу щодо встановлення спільної дати для святкування Великодня — Христового Воскресіння до 1700-річчя Першого Вселенського собору, що мав місце в Нікеї 325 року.

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

ВОСКРЕСЛА Й УКРАЇНА!
Категорія: Погляд | Переглядів: 75 | Додав: Черняков | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024