Неділя, 08/Вересня/2024, 03:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [259]
Анонси. Події [328]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [260]
Погляд [744]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2024 » Червень » 23 » 851-й день. Зі святом Святої Трійці та Івана Купала!
851-й день. Зі святом Святої Трійці та Івана Купала!
09:42
851-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти орд московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Схоже прохолодне північно-західне повітря, а з ним й дощі, після Зелених свят надовго відходить у минуле. Поступово літня спека бере гору. Хоча вночі ще кілька днів ще буде комфортно.

У ніч на 20 червня окупанти завдали чергового, сьомого за останні три місяці, масованого удару 9 ракетами різних типів та 27 ударними БпЛА типу «Shahed» по енергетичній системі країни.
ППО не вдалося збити жодної трьох балістичні ракети «Іскандер-М» і однієї з двох керованих авіаційних ракет Х-59. Пошкоджено обладнання ще однієї ТЕС ДТЕК.

У ніч на 22 червня рашисти завдали ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України, застосувавши:
- 10 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська область. Збито - 7;
- 2 крилаті ракети «Іскандер-К» (із Криму). Збито - 1;
- 4 крилатих ракет «Калібр» (із акваторії Чорного моря). Збито усі;
- 13 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (район пусків – Приморсько-Ахтарськ (рф), Балаклава). Збито усі.

Уночі, 23 червня, ворог атакував трьома крилатими ракетами морського базування «Калібр» із акваторії Азовського моря, з яких дві ракети збито у Київській області.

З початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК були обстріляні понад 180 разів, 53 працівники було поранено, троє енергетиків загинуло.
Внаслідок цього Україна критично потерпає через нестачу тепло і гидро потужностей генераціції електроенергії, що спричиняє масове відключення від електропостачання споживачів.

Поки цивілізований світ ot розмірковує яким чином реагувати на офіційне створення осі зла РФ-КНДР, Президент Польщі разом з дружиною прибув 22 червня до КНР з офіційним візитом приуроченому до 75-ї річниці встановлення дипломатbчних відносин між комуністичними ПНР і КНР.
Навряд чи Президент Польщі поїхав у ставку товариша Сі лобіювати інтереси Євросоюзу і тим більше України.

23 червня - День Святої Трійці (П'ятдесятниця, День Зіслання Святого Ду́ха, Зелена неділя) за юліанським календарем на честь сходження Святого Духа на апостолів, яке їм обіцяв Ісус Христос перед своїм Вознесінням на небеса.
Це — одне з головних християнських свят, яке у православ'ї входить до числадванадесятих свят, яке позначає появу людям Всевишнього в усіх трьох іпостасях як святої Трійці: у вигляді Бога-Отця, у вигляді Бога-Сина і у вигляді Бога-Святого Духа.

Народна назва - Зелені свята, відображає древній культ рослинності (на Трійцю поширений звичай прикрашати житло зеленню).
Цього дня у православних храмах на 50-й день після Пасхи в Україні виконується одна з найурочистіших та найвеличніших служб у році, до якої також включено язичницькі елементи Зелених свят.

В ніч з 23 на 24 червня - Свято Купала (Івана Купала, Купайла), одне з чотирьох головних свят сонячного календаря, яке традиційним, дохристиянським свято східних слов'ян, що після запровадження християнства відзначається перед Різдвом Івана Предтечі. Свято прив'язане до сонцестояння, коли сонце перебуває в найвищій точці на небі, і, відповідно, найдовший день і найкоротша ніч у році.
У 2024 році Літнє сонцестояння в Північній півкулі припало на 20 червня на 20:50:56 по всесвітньому координованому часу UTC-0. А це аж ніяк не 6-7 липня.




Завершився літній наступ України на дипломатичному фронті. Залишився лише ювілейний до 75-річчя утворення саміт НАТО 9-11 липня у Вашингтоні. Можливо після нього в небі України для захисту критичної енергетичної інфрастуктури з’являться нарешті, обіцяні ще рік тому, літаки F16 з сучасним озброєнням.

Водночас серед здобутків літнього дипломатичного наступу варто відзначити рішення G7 про використання доходів від заморожених активів РФії для кредитування України, підписання безпекових угод з усіма країнами G7 і ЄС, рішення Європейського Союзу про початок з 25 червня перемовин про вступ України і Молдови до ЄС та перспектива появи потужного нового союзника у війні з рашистською РФією на Сході – Республіки Корея.

Зі святом Святої Трійці та Івана Купала!

СЛАВА УКРАЇНІ!
Категорія: Погляд | Переглядів: 111 | Додав: Черняков | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024