Середа, 16/Жовтня/2024, 09:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [261]
Анонси. Події [330]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [260]
Погляд [747]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2024 » Серпень » 29 » 918-й день. Перемагає той, хто памʼятає!
918-й день. Перемагає той, хто памʼятає!
10:49
918-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти орд московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

Спекотне літо не бажає закінчуватися.
Удень 26 серпня максимальна температура повітря у Чернігові досягла +33,5°С і побило попереднє рекордне значення 2022 року у +31,4° С.
Цього року травень на Чернігівщині видався доволі сухим, червень — занадто вологим, а липень — спекотним. Це спричинило тривалу засуха, яка триває й досі.
Це спричинило до мору риби, зокрема у річці Сейм.
До того ж весняні заморозки заподіяли великої шкоди садівництву.
Тож зрозуміло, що урожай багатьох культур цього року буде нижчим.

У ніч на понеділок 26 серпня рашисти завдали чи не наймасованішого за два з половиною роки комбінованого удару по об’єктах критичної інфраструктури, розподільчим підстанціям, зокрема й Київської ГЕС, щонайменше 236 засобами повітряного нападу (127 ракетами та 109 ударними БпЛА):
- 3 аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал» із повітряного простору Рязанської та Липецької областей. Збито - 1;
- 6 балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23 із Курської, Воронезької областей та з ТОТ Криму. Збито - 1;
- 3 крилатіими ракетами Х-22 із повітряного простору Воронезької області. Збито - 1;
- 109 ударними БпЛА «Shahed-131/136» – райони пусків Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ, Чауда – ТОТ Криму. Збито - 99.
- 77 крилатими ракетами Х-101 з літаків Ту-95МС із повітряного простору Волгоградської області та району Каспійського моря.
- 28 крилатими ракетами «Калібр» із надводних/підводних носіїв у східній частині Чорного моря;
- 10 керованими авіаційними ракета Х-59/Х-69 із літаків Су-57, Су-34 з повітряного простору Білгородської області та з району Маріуполя;
За даними Генерального штабу ЗСУ сумарно збито 99 ворожих крилатих ракет Х-101, «Калібр», керованих авіаційних ракет Х-59/69.
На жаль, при цьому втрачено літак F-16. Пілот загинув.

Від цього терористичного удару постраждало 15 областей, зокрема, знеструмлено і відключено від мережі блоки №№1,3,4 Рівненської АЕС, також було знижено потужність Південноукраїнської АЕС, а блок №3 Південноукраїнської АЕС було відключено через коливання в енергосистемі. Це спричинило масові відключення електропостачання побутових електроспоживачів, зокрема, на Чернігівщині у перші кілька годин після ракетної атаки без світла було 230 тисяч абонентів.
Введено графік відключення електроенергії у чотирьох чергах з тривалістю відключень однієї черги до шести годин.

Дещо зменшилася в медіа ейфорія від успішної Суджанської операції у Курській області Сил оборони України, яка на думку Шостого Президента України начебто запобігла планам ворога окупації Сумської, Харківської, Чернігівської областей, бо успішний наступ ворога на Донеччині триває.

Незважаючи на райдужні повідомлення в медіа про пожежі на нафтобазах і аеродромах в на території московитів, ворог впритул наблизився до Покровська (до 2016 р. -Красноармійськ), Мирнограду (до 2016 р. - Димитров), Селидово, продовжує штурмувати західну частину Часового Яру та загрожує оточенням Вугледару.

Водночас тривають вже щоденні масовані дронові атаки.
У ніч на 29 серпня рашисти вкотре атакували трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із повітряного простору Курської та Бєлгородської областей із цього ж напрямку – двома ракетами не встановленого типу, а також 74-ма ударними БпЛА типу «Shahed» з районів Приморсько-Ахтарська, Курська і Єйська.
Збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 60 ударних БпЛА типу «Shahed». Ще 14 ударних БпЛА локаційно втрачені (упали) на території України.

29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відповідно до указу Шостого Президента Україна № 621/2019 від 23 серпня 2019 року «Про День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України». Прикро, що ця дата пов’язана саме з 29 серпня 2014 року коли під час спроби виходу з оточення головним чином українських добровольчих підрозділів під Іловайськом московити порушили домовленості й підступно розстріляли українців, що колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором».

За офіційними даними Генеральної прокуратури, тоді загинули 366 українських військовослужбовців, ще 429 були поранені, 84 зникли безвісти. Близько 300 воїнів потрапили в полон.

29 серпня 2014 року вкотре підтвердило, що будь-які перемовини про мир із московською рашистською ордою є смертельно небезпечною справою, і що довіряти їм не можна. Переконаний, що будь-які публічні побажання саме зараз на зразок "мирне" небо, "мирний" ранок, день, вечір є свідченням безпідставних сподівань на можливість домовитися з рашистськими терористами.

Пам’ять про наших захисників живе в кожному з нас.

Перемагає той, хто памʼятає!
Категорія: Погляд | Переглядів: 117 | Додав: Черняков | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024