Субота, 26/Жовтня/2024, 01:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна сторінка | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [261]
Анонси. Події [330]
Європейська інтеграція [156]
Громада та Влада [260]
Погляд [748]
Соціум [86]
Культура та Мистецтво [30]
Аналітика [42]
Освіта та навчання [9]
Церква та суспільство [30]
Законодавство [5]
Молодь [3]
Наше місто [55]
Злочинність [50]
Різне [38]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
Всього відповіло: 319
Форма входу
Пошук по новинах
Друзі сайту

Народний Рух України

Європейська Україна - портал чесних новин

"Чернігівський ФОРМАТ"

Статистика
Початок » 2024 » Жовтень » 19 » 969-й день. Світла пам'ять всім хто відійшов...
969-й день. Світла пам'ять всім хто відійшов...
10:46
969-й день.
Великої визвольної війни Українського народу проти орд московських комуно-нацистських терористів або рашистів.

По-справжньому холодна осінь, аж до мінусової температури вночі, після триденних дощів прийшла якось несподівано. Вже з 16 жовтня почалося підключення житлових будинків до централізованого опалення.
На жаль, загроза в будь-який момент удару по енергетичній структурі не вселяє оптимізму.

Після стрімкого оточення та захоплення Вугледару, рашисти продовжили наступ і нищення прифронтових населених пунктів, зокрема, Куп’янську, Покровську, Селидову, Часового Яру, Курахового, та штурмують Торецьк і рвуться до Курахового.
Схоже Суджанський плацдарм у Курській області, який утримують Сили оборони Україні вже більше двох місяців, не змінив плани ворога окупувати, в першу чергу, усю Донецьку область. Це змушує прискорити евакуацію населення з Покровська, Мирнограда, Куп’янська.

За даними ООН, у вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнало поранень, «що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році».

Водночас в медіа активно обговорюють вже не тільки постачання боєприпасів, а й пряму участь військового контингенту північнокорейських у війні проти України, а також про надзвичайні успіхи Ізраїлю на півдні Лівану та тотальне знищення керівників "Хезболли" і ХАМАС.

З якогось дива, вперше за останні 48 діб, вніч з 13 на 14 жовтня рашисти не атакували українські міста "Шахедами", в стратегічна авіація ворога також залишалася неактивною.

У ніч на 18 жовтня (із 20.00 17 жовтня) ворог атакує Україну аж 135 ударними БпЛА типу «Shahed». Збито 80 ворожих БпЛА, 44 безпілотники локаційно втрачено, 2 – полетіли в Білорусь.
А вже наступної ночі шахедно-ракетний терор продовжився.
Зокрема, у ніч на 16 жовтня 2024 року із 136 ударних БпЛА збито – 68, локаційно втрачено – 64, повернулись у РФію – 2, влучання – 2.
У ніч на 18 жовтня 2024 року (із 20.00 17 жовтня) ворог атакує Україну аж 135 ударними БпЛА типу «Shahed». Збито 80 ворожих БпЛА, 44 безпілотники локаційно втрачено, 2 – полетіли в Білорусь.
А у ніч на 19 жовтня (із 21.00 18 жовтня) рашисти завдали удару по Україні до 98 БпЛА та 6 керованими авіаційними ракетами Х-59/69.
Ворог атакував й Чернігівську область. Під удар потрапив об'єкт критичної інфраструктури, спалахнула пожежа.
Збито 42 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Миколаївській та Херсонській областях.
46 російських безпілотників локаційно втрачено.

Завершено будівництво нового 628-метрового мосту через Десну з Чернігова на Київ замість зруйнованого у ніч з 22 на 23 березня 2022 року, вивезеного за репараціям після Другої світової війни з Угорщини. Цікаво, що балки для прогону виготовили з останньої партії металу маріупольського комбінату "Азовсталь". Рух першою чергою було запущено ще в травні ц.р.

Після презентації за кордоном, зокрема, в США, Великій Британії, Франції, Італії, 16 жовтня Шостий Президент України представив у Верховній Раді Україні свій План перемоги або «програми примусу Росії до миру, який складається із 5 пунктів і трьох таємних додатків:

1. Геополітичний - запрошення в НАТО.
2. Оборона - незворотне зміцнення української оборони, повернення війни на територію РФії, щоб росіяни справді відчували, що таке війна.
3. Стримування – розміщення на території України комплексного неядерного стратегічного пакету стримування, який буде достатнім для захисту України від будь-якої воєнної загрози з боку Росії.
4. Стратегічний економічний потенціал - спільний захист наявних в Україні критичних ресурсів (уран, літій, титан, марганець тощо) та спільне інвестування та використання відповідного економічного потенціалу.
5. Безпековий - український досвід має бути використаний, зокрема військові підрозділи замінити американських військових, для зміцнення оборони Альянсу та гарантування безпеки у Європі.
На жаль, цей план не стосується внутрішніх проблем. Зовсім.

Водночас у Верховній Раді України, презентуючи свій план, Шостий Президент УКрїни закликав українців лише до єдності.
Невже з мародерами на кшалт хмельницьких прокурорів-"інвалідів"?
Більш того, навіть натяку на формування Уряду національної єдності не пролунало. Тому не дивно, що протистояння між Чернігівською міською радою і військової адміністрацією набуває загрозливих ознак. Можливо обидві сторони таким чином намагаються відвести від себе відповідальність за можливі в осінньо-зимовий період негаразди в місті над Десною.

Напередодні, 18 жовтня 46-й Президент США все ж провів у Берліні, перенесені на тиждень через ураган "Мілтон", перемовини з лідерами ФРН, Великої Британії і Франції. Натомість у Казані 22-24 жовтня під головуванням товариша Сі відбудеться сходка лідерів авторитарних режимів під дахом ХVI саміту БРІКС.
Розкол світу посилюється.

19 жовтня - Дмитрівська поминальна субота.
Здійснюється щорічно в суботу перед днем пам'яті великомученика Димитрія Солунського (26 жовтня).

На території України християнське поминання померлих у Димитрівську поминальну суботу має давнє, ще язичницьке походження.

В Україні цей день ще називають родинною або дідовою суботою. Цього дня справляють осінні поминки померлих родичів, панахидою в церкві та обідом вдома.

На Дмитрівську батьківську суботу в православних церквах поминають не тільки близьких померлих, а й усіх, хто загинув за рідну землю.

Світла пам'ять всім хто відійшов...

Категорія: Погляд | Переглядів: 64 | Додав: Черняков | Рейтинг: 5.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформація


Форум патріота
"Чернігівський ФОРМАТ"
© НРУ 2007-2024